Dominika Handzušová Hokej

Zlomili strelecké prekliatie: Gladiátori porazili reprezentačný projekt

V Trnave sa opäť hral výborný hokej. Domáci sa dlho v zakončení trápili, ale napokon dokázali poraziť Osemnástku 4:1. Tá už v závere nestačila. Podľa trénera Bartánusa ešte jeho hráči nemajú na to, aby zvládali ukorčuľovať celý zápas.

Ilustračný obrázok k článku Zlomili strelecké prekliatie: Gladiátori porazili reprezentačný projekt
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvá tretina vyzerala strelecky presne tak, ako súboj starších s mladším vyzerať má. Gladiátori sa ale v koncovke trápili. Pred Húskom stroskotali Tahotný či Bachratý, finálna prihrávka vždy neposlúchla. V 13. minúte dobrú šancu Barana s Achsom zmaril Trška. V presilovke bol blízko ku gólu Schmidt. Skóre ale otvárali na druhej strane. Valentovu prihrávku cez os využil na prvý gól Bondra.

Húska takmer dve tretiny neinkasoval

Aj v druhej tretine si Húska v bráne hostí užil tlaku. Hneď v úvode mal šťastie pri reflexívnom zákroku proti Poláčkovej dorážke zblízka. Mnoho striel na bránu nevyšlo Lisoňovi, na druhej strane to skúšal Horvath či Sádecký. Až minútu a tri sekundy pred koncom odklial Húskovu bránu práve Lisoň. Krátko po vhadzovaní na ľavej strane prepálil jeho postoj.

V tretej tretine boli šance na oboch stranách, Trnava však už dokázala svoje premieňať. V 45. minúte peknú Lisoňovu strieľanú prihrávku tečoval za Húsku Baran. Neskôr si zahrali domáci presilovku, po ktorej ešte ťažili z tlaku a Hegyi zvýšil po vlafáku na 3:1. Útoky smerujúce na Hálu už boli skôr bezzubé, Trnava mala zápas pevne v rukách a v poslednej minúte pridal ešte gól na protipohyb Čunderlík.

Chceli nám vrátiť prehru

„Tento zápas mal iný náboj ako ostatné, keďže sme tu minulý rok pôsobili,“ priznal po stretnutí hlavný tréner Osemnástky Anton Bartánus. Nezabudol vypichnúť perličku, v minulej sezóne totiž práve po veľmi bojovnom výkone s minimom šancí na ich strane dokázali Slováci vyhrať 1:0. „Trnavčania nám chceli vrátiť tú jednu prehru. Aj my sme sa snažili dobre pripraviť, aj domáci sa dobre pripravili. Dostali nás trochu pod tlak, možno aj psychický. Treba povedať, že sme stále v nejakej výuke, nastupujeme proti hráčom, ktorí sú silnejší a skúsenejší,“ skonštatoval Bartánus. Jeho vyjadrenie k zápasu, ako aj vyjadrenie domáceho trénera Ševčíka, si môžete pozrieť vo videogalérii.

HK Gladiators Trnava – Slovensko „18“ 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Góly: 39. Lisoň (Hronec, Baran), 45. Baran (Lisoň, Šišmič), 50. Hegyi (Schmidt, Poláček), 60. Čunderlík (Tvrdoň, Brandis) – 17. Bondra (Valent).

Strely na bránu: 47:23 (18:4, 17:12, 12:7).
Vylúčenia: 2:2 na 2 min, navyše Poláček 10 nešportové správanie. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Stano – Gegáň, Sčensný. Diváci: 150

Trnava: Hála – Reho, P. Poláček, Jak. Macháč, Marek Hronec, Šišmič, Burzala, Závodský – Lisoň, M. Baran, Achs – D. Hegyi, M. Čunderlík, P. Barinka – Tahotný, D. Schmidt, Bachratý ml. – D. Rosa, Marcel Tvrdoň, Brandis – D. Božik.

Slovensko: Húska – D. Trška, Hatala, Kolesár, Bodák, J. Danko, Ad. Themár, Krempaský, J. Nemec – R. Bondra, Pe. Valent, P. Horvath – M. Hecl, Sádecký, Žiak – Struška, Oško, M. Sloboda.

HL: Trnava - Slovensko "18"
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM