Monika Hanigovská Rôzne

Známa rekreačná oblasť sa vyfarbila: Po Bukovej je radosť chodiť, FOTO + VIDEO

Vodná nádrž Buková a samotné okolie láka na krásne jarné scenérie. V tomto období vidieť viac návštevníkov nielen pri vode ale aj na okolitých túrach.

Ilustračný obrázok k článku Známa rekreačná oblasť sa vyfarbila: Po Bukovej je radosť chodiť, FOTO + VIDEO
20
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Vodná nádrž Buková je v posledných dňoch doslova magnetom nielen pre domácich, ale napríklad aj „cezpoľných“ Trnavčanov. Okrem výhodnej polohy od nášho mesta, láka oblasť na jarné „šťavnaté“ scenérie. Zelený šat Bukovej si môžete prezrieť v našej priloženej fotogalérii a videogalérii.

VIDEO: Krásne zelená Buková z vtáčej perspektívy
1
Galéria

Vodná nádrž slúži najmä na zavlažovanie nižšie položených dedín. Pri stúpajúcich teplotách sa však stáva rajom aj pre milovníkov prírody.

Trblietajúca sa vodná hladina ale aj zelená náruč prírody rozprestiera návštevníkom krásnu scenériu. Nech sa vyberiete ktorýmkoľvek smerom, nudiť sa určite nebudete.

Celkový jarný obraz skrášľuje najvyšší zazelenaný vrch Malých Karpát Záruby, ktorý sa vypína priamo nad priehradou. Pôvabnosť tejto lokalite dodáva aj malebná zrúcanina Ostrý Kameň, bývalé letné sídlo grófa Pálfyho. Buková a jeho okolie ponúka množstvo túr, stačí si len vybrať a vykročiť.

Na výber je niekoľko turistických trás. Sú riadne farebne vyznačené šípkami aj tabuľami. Takéto značenie nájdeme pred nádržou aj pri vstupe do lesa.

Milovníci túr sa môžu vybrať napríklad na Hrubý Kamenec (približne 45 minút chôdze), Rozbehy (približne 1 hod. 35 minút chôdze), Brezinky – rázc. so zelenou (približne 26 minút chôdze), Brezinky – rázc. s modrou (približne 29 minút chôdze), Brezinky – chata (približne 31 minút chôdze) a napríklad Plavecký Peter (necelú hodinu chôdze). Hladní tiež nebudete, pri nádrži funguje stravovacia jednotka.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Tamojšia lokalita pri nádrži však priam láka aj na také to leňošenie na deke. Pozorovať priamo z nej môžete nielen okolitú jarnú krásu ale napríklad ryby aj kačky, ktoré našli útočisko na vodnej hladine.

Počas našej prítomnosti si okolie vychutnávali taktiež cyklisti, bežci, deti ale aj srnky v lese.

OBRAZOM: Oblasť Buková v krásnom jarnom šate
20
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM