Monika Hanigovská Rôzne

Známa trnavská kaderníčka to prezradila: S týmito účesmi na plese zažiarite

Vlasy sú korunou krásy pre každú ženu. Preto sledovanie aktuálnych trendov nie je na zahodenie a každý dobrý tip sa môže hodiť.

Ilustračný obrázok k článku Známa trnavská kaderníčka to prezradila: S týmito účesmi na plese zažiarite
10
Galéria
Zdroj: Kadernícky Salón MHair

V okolí Trnavy si môžete vybrať z ponuky viacerých plesov. Ak sa na niektorý z nich chystáte, určite sa vám zíde pár rád. Ples je výnimočnou udalosťou, na ktorej chce byť každá dáma krásna a jedinečná. Kaderníčka Irenka Kráľová z kaderníckeho salónu MHair nám prezradila zopár tipov na úpravu vlasov, ktoré vašu korunu krásy zvýraznia.

Nakoľko je plesová sezóna v plnom prúde je tu pár rád, ako si vybrať správny účes, v ktorom sa budete cítiť dobre. Kaderníčka nám hneď v úvode prezradila, ako by mal vizuálne vyzerať spoločenský účes.

„Podľa spoločenskej etikety by mali byť dlhé vlasy vyčesané dohora. Pri kratších vlasoch môžeme použiť príčesky. Jemné pramienky vlasov z účesu môžu lemovať tvár, zjemňujú črty tváre a každý jeden účes,“ povedala nám Irenka Kráľová.

Zdroj: Kadernícky Salón MHair

„V tomto roku sú skôr v móde ležérnejšie, voľnejšie, prirodzenejšie účesy. Dajú sa spraviť na hladko, alebo z kučier. Je už na dámach, aký štýl účesu si zvolia. Mali by sa rozhodovať na základe toho, aké budú mať šaty,“ rozpráva nám kaderníčka o aktuálnych trendoch v spoločenských účesoch.

Tiež sa zároveň dozvedáme o trendoch v ozdobách vo vlasoch. „Ozdoby do účesu – trblietky – už pôsobia gýčovo, použite skôr jemnú ozdôbku, ktorá bude lepšie ladiť so šatami a ostatnými doplnkami, poprípade nedať žiadnu,“ dodala ďalej kaderníčka. Podľa jej slov je potrebné dodržiavať zlaté pravidlo, že „niekedy je menej viac“.

Našej redakcii sa taktiež podarilo zistiť niekoľko tipov „ako na pekný plesový účes“. „Pred plesom by si mali dámy, aspoň týždeň vopred, vlasy dať zafarbiť, upraviť a zastrihnúť,“ prezrádza nám kaderníčka.

Dôležité je aj samotné umývanie vlasov. Správne načasovanie totiž robí s nimi divy, či už pri práci v kaderníckom salóne alebo pri výslednom efekte. „Vlasy musia byť vždy pred účesom umyté deň vopred, nakoľko sa s nimi na druhý deň pracuje lepšie. Vyzerajú krajšie, lesklejšie, zdravšie a celkový efekt je oveľa dokonalejší.“

Zdroj: Kadernícky Salón MHair

Lak na vlasy zvykne „sprevádzať“ ženské účesy aj počas plesových sezón. Opatrným narábaním s ním však podľa oslovenej kaderníčky vaše účesy zažiaria oveľa viac. „Niektoré dámy majú teóriu „čím viac laku a silnejšieho použijú, tým lepšie to bude držať“. To je ale omyl. Vlasy sa zlepia a vznikne namiesto účesu len veľká zlepenina uzlov, vlasy sú viac zaťažené a môže sa stať, že vám účes padne,“ upozorňuje Irenka Kráľová.

Súčasne nám kaderníčka na záver prezradila, že je treba radšej použiť lak so slabším stupňom tuženia a následne na konečnú fixáciu môžete použiť lak so silnejšou tužiacou schopnosťou.

Irenka Kráľová už z vlasov zákazníčiek vykúzlila množstvo nádherných účesov, možno sa niektoré fotografie v našej galérii stanú inšpiráciou aj pre váš plesový look.

Vlasy sú korunou krásy: Nechajte sa inšpirovať týmito plesovými účesmi
10
Galéria
Zdroj: Kadernícky Salón MHair

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM