Dominika Handzušová Rôzne

Zoberiete si veci a nič nezaplatíte: V Trnave prebehne Letná zóna bez peňazí

Ďalšie pokračovanie obľúbenej výmennej burzy Zóna bez peňazí sa bude konať v Trnave v sobotu 4. júla. Organizátori vybrali pre ňu ľahko dostupné miesto v centre mesta na Hlavnej ulici, v obchodných priestoroch známych ako Pod stĺpmi.

Ilustračný obrázok k článku Zoberiete si veci a nič nezaplatíte: V Trnave prebehne Letná zóna bez peňazí
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Do Zóny bez peňazí sa zapája čoraz viac dobrovoľníkov. Aj vďaka nim sa opäť otvorí útulná čajovňa, v ktorej nebudú chýbať rôzne dobroty, detský kútik a tvorivé dielne pre deti. Organizátorky uvažujú aj nad susedským piknikom.

Obdarujte seba či iných

Na burzu môže prísť každý, kto chce druhým či sebe urobiť radosť. „Cieľom je darovať veci, ktoré sú pekné, využiteľné, majú stále hodnotu, ale už ich doma nepotrebujeme. Tu si môžu nájsť nového majiteľa a ešte poslúžiť,“ uviedla jedna z organizátoriek Petra Nagyová.

Na druhej strane, z burzy sa dá odniesť veľa vecí, ktoré už v obchodoch neponúkajú alebo majú nostalgickú hodnotu, či už ide o knihy, šperky, tašky, školské potreby, letné zachovalé oblečenie, hračky či drobné kuchynské potreby. Peniaze pri tom nebude nikto potrebovať.

Pomôžu rodinám v núdzi

„Na zóne uvítajú aj potreby do domácnosti i trvanlivé potraviny ako cestoviny, múku, strukoviny, cukor či konzervy, ktoré sú ešte v záruke. Tie poputujú ľuďom a rodinám v núdzi, o ktoré sa v meste starajú charitatívne organizácie,“ dodala ďalšia z organizátoriek Lenka Juríková. Veci, ktoré po skončení podujatia zvýšia, poputujú rodinám v núdzi a organizáciám ako Kocúrkovo, Trnavská arcidiecézna charita, Slovenský Červený kríž a ďalším, ktoré sa im venujú.

Mohlo by vás zaujímať:
Hurá prázdniny: Poznáte TOP letné atrakcie v Trnave a okolí? KVÍZ
Pešia zóna aj tento rok ožije kultúrou: TOTO je kompletný program Leta na korze

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM