Dominika Handzušová Hokej

Žochárom vrátili prehru aj s úrokmi: Gladiátori vybojovali tri body

V pomerne vyrovnanom zápase sa z tesnej výhry tešili hostia. K vyrovnaniu mal dvakrát blízko Káčer, no jeho šance zastavila žrď.

Ilustračný obrázok k článku Žochárom vrátili prehru aj s úrokmi: Gladiátori vybojovali tri body
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavskí hokejisti pricestovali na derby do Topoľčian v oslabenej zostave. Boli to však oni, kto otvoril skóre, no Žochári rýchlo vyrovnali. Potom dostali oba tímy šancu ukázať sa v presilovkách, no streleckých príležitostí sme veľa nevideli, dobre zapracovali obrany. Až v 18. minúte dobre tečoval Kutňanského strelu od modrej Hurtaj a domáci viedli.

Druhá tretina rozhodla

Nadnesene možno povedať, že v druhej tretine Topoľčany tlačili, no Trnava strieľala góly. Presne tak, ako tomu bolo v prvom vzájomnom meraní síl v tejto sezóne. Hála si poradil so šancou Hudeca a Baran pred ním zablokoval Hurtaja, aby následne Topoľčany museli brániť oslabenie. Schmidt sa v nej presadil vydareným individuálnym prienikom. S pukom sa zo stredného pásma z ničoho nič aj cez štyroch hráčov dostal pred bránu, kde spravil svojou obľúbenou kľučkou aj Kičinu a vyrovnal.

Stav otočil tri minúty na to Achs zakončením kombinácie prvého útoku hostí. Topoľčany zatlačili v snahe vyrovnať, ale Trnava sa dostala do protiútoku a Kičinu z brány vyhnal podarenou strelou z uhla Baran. Hosťujúci hráči sa však nevyhli chybám. Ponúkli Žochárom postupne tri presilové hry. V poslednej minúte poslal Košecký spoza brány prihrávku Mihalikovi ako na zlatom podnose a kontaktný gól vlial do prestávky trochu nádeje.

Dve žŕdky Káčera

Do tretej tretiny tak Trnava vstúpila s jednogólovým vedením a cieľom ustrážiť ho. Všemožne marila snahy Topoľčian, ktoré sa často ani nedostali cez stredné pásmo. Sama niekoľkokrát ušla do prečíslenia. Vyrovnať sa Žochárom nepodarilo, najväčšiu šancu na to mal dvakrát Káčer. V 55. minúte ale nastrelil ľavú a dvanásť sekúnd pred koncom, pri hre bez brankára, strelou od modrej pravú žrď.

HC Topoľčany – HK Gladiators Trnava 3:4 (2:1, 1:3, 0:0)

Góly: 6. Žitňanský (Dobrý, Hudec), 18. Hurtaj (Kutňanský, Chlapovič) v presilovke, 40. Mihalik (Košecký, Kopecký) v presilovke – 6. Hrbáčik (Burzala, Bachratý), 24. Schmidt (Krajčík) v presilovke, 27. Achs (Baran, Lisoň), 30. Baran.

Strely na bránu: 25:26 (9:11, 8:10, 8:5).
Vylúčenia: 6:9 na 2 min, navyše Káčer 10 nešportové správanie. Presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Krist – Nosek, Valko. Diváci: 425

Topoľčany: Kičina (30. Halgaš) – Mi. Bystričan, Kutňanský, Guričan, P. Kopecký, M. Žitňanský, Chromý, Georgievský, A. Mrázik – J. Fusek, P. Hurtaj, Káčer – D. Košecký, D. Mihalik, Chlapovič – F. Hudec, Dobrý, Záhorský – Bosák.

Trnava: Hála – Poláček, M. Čunderlík, Burzala, Krajčík, Závodský, Hluch – Achs, M. Baran, Lisoň – D. Rosa, D. Schmidt, P. Barinka – D. Božik, Hrbáčik, Bachratý ml.

HL: Trnava - Topoľčany
1
Galéria
HL: Topoľčany - Trnava
20
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM