Monika Hanigovská Rôzne

Zoznámte sa s ním: V Trnave pribudol nový chodník pre cyklistov aj chodcov

Na Zátvore prebehli práce a výsledkom je nový chodník pre chodcov aj cyklistov. Prinášame vám o ňom zaujímavé informácie.

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa s ním: V Trnave pribudol nový chodník pre cyklistov aj chodcov
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto Trnava v týchto dňoch vybudovalo nový cyklochodník aj s chodníkom pre chodcov. Ten pribudol na Zátvore. Podľa vyjadrenia radnice tento chodník predĺžil o 170 metrov pôvodnú trasu cyklochodníka v smere od križovatky Veternej a Saleziánskej ulice až po Východnú ulicu.

Už v tomto roku

Mesto s výstavbou daného projektu pôvodne tento rok nerátalo, prišlo však k zmene. "Výstavba cyklochodníka sa pôvodne nemala uskutočniť v tomto roku, ale vzhľadom na to, že sme už mali k dispozícii projekt a platné stavebné povolenie, rozhodli sme sa, že ho v rámci aktualizácie pridáme do tohtoročného rozpočtu mesta,“ uvádza vedúci odboru investičnej výstavby mestského úradu Dušan Béreš na stránke mesta.

Farebné rozlíšenie

Plocha chodníka je farebne rozlíšená. Časť plochy pre peších je vyrobená zo sivej betónovej dlažby. Pre cyklistov bol vybudovaný cyklochodník z červeného asfaltobetónu. Medzi oboma časťami chodníka sa nachádza drážková a nopková dlažba pre nevidiacich v šírke 0,4 metra.

Ako ďalej trnavská radnica dodáva, hlavným zámerom mesta bolo vytvoriť dostatočne široké pásy pre chodcov aj cyklistov, ktorých bude chrániť aj parkovacia zábrana korigujúca pohyb vozidiel pri parkovaní. Chodníky sú taktiež na priechodoch bezbariérové, so zapusteným obrubníkom a s dlažbou pre slabozrakých a nevidiacich. Mesto taktiež upravilo trávnatú plochu a nechalo vysadiť náhradu piatich stromov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM