Aktualizované Dominika Handzušová Futbal

Žreb predkôl Európskej ligy: TOTO je súper Spartaka pre prvé predkolo

Vo švajčiarskom Nyone vyžrebovali dvojice prvého predkola Európskej ligy UEFA. Bude sa žrebovať tiež druhé predkolo, kde sa Spartak dozvie prípadného ďalšieho súpera.

Ilustračný obrázok k článku Žreb predkôl Európskej ligy: TOTO je súper Spartaka pre prvé predkolo
Zdroj: TASR

Spartak už skôr poznal päticu možných súperov – Qäbälä FK (Azerbajdžan), KF Renova (Čierna Hora), FC Lusitans (Andorra), Newtown AFC (Wales) a FK Olimpic Sarajevo (Bosna a Hercegovina).

V prípade postupu na Ostrovy

Žreb napokon prisúdil trnavskému futbalovému klubu FK Olimpic Sarajevo z Bosny a Hercegoviny. Prvý zápas prvého predkola je na programe 2. júla, Spartak ho odohrá na ihrisku súpera. Odveta je o týždeň na to 9. júla. Tento zápas by mal Spartak odohrať v Zlatých Moravciach.

Na víťaza, ktorý vzíde z tohto duelu, čaká v druhom predkole postupujúci z dvojice NSI Runavík (Faerské Ostrovy) – FC Linfield (Severné Írsko). Hrá sa 16. a 23. júla.

Chcú domáce prostredie aj vonku

„Mohlo to byť lepšie aj horšie. Sarajevo je šiesty tím ligy, vyhral pohár. Je výhoda, že prvý zápas hráme u nich. Nemajú totiž veľkú fanúšikovskú základňu, hrajú na 34-tisícovom štadióne, a ak využijeme kvótu pre fanúšikov, mohli by sme mať domáce prostredie,“ povedal Viktor Blažek, generálny manažér Spartaka Trnava.

„Čo sa týka ďalších súperov, je to veľká neznáma. So Severnými Írmi aj zástupcom z Faerských ostrovov sme si len vymenili základné údaje,“ dodal Blažek.

Čítajte tiež: V Trnave začali zarezávať aj nové posily: Na skúške stopér Bubalovič (23)

Foto: ilustračné
Zdroj: Dnes24.sk a TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM