Dominika Handzušová Rôzne

Zresetujte hlavu po pracovnom dni: Čo vás čaká tento týždeň?

Koncerty v Lete na korze, zaujímavé športové zápasy, výstavy historických fotografií a opera pod holým nebom. Oddýchnite si po pracovnom dni v letnej atmosfére nášho mesta. Pozrite si prehľad podujatí na tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Zresetujte hlavu po pracovnom dni: Čo vás čaká tento týždeň?
Foto: Dominika Handzušová

Leto na korze

Každý deň sa o 19:30 hod. Hlavná ulica rozozvučí tónmi všemožných druhov. V prípade nepriaznivého počasia sa letná atmosféra presúva do Artklubu. Postupne si budete môcť vychutnať na korze koncerty týchto spevákov:

Stanislav Počaji

Známe piesne z jazzového i popového „spevníka“ v podaní sólovej akustickej gitary. Inšpirované hudbou Cheta Atkinsa, Tommyho Emmanuela a ďalších majstrov tohto štýlu.

JAMADAN

Tradičná západoafrická hudba – africké bubny djembe, basové bubny, balafón (africký xylofón), spevy, perkusie. Energická šou, interakcia s publikom a bohaté aranžmány.

Martin Geišberg

Koncert talentovaného muzikanta, speváka, dramaturga Martina Geišberga.

Peter Adamov and Friends

Jazz standards, pop tunes, classics, bossanova, samba, swing, rap, funky, hip-hop, soul, folk, beatbox.

Trnavská brána

Už po trinásty raz sa symbolické trnavské brány otvoria dokorán folklóru. Ľudové tradície v podobe krojov, piesní a tancov nielen z trnavského regiónu, ale aj z celého Slovenska, krajín Vyšehradskej štvorky a partnerských miest ovládnu od piatka 15. augusta do nedele 17. augusta historické centrum Trnavy a mestský amfiteáter.

Viva Verdi

Operný festival pod holým nebom zaznie v mestskom amfiteátri v Trnave posledný raz. Vychutnajte si derniéru opery Giovanna D'Arco, v utorok o 20:30.

Hokejové zápolenia

Nie len na trnavskom zimnom štadióne nás tento týždeň čakajú zaujímavé zápasy. Piešťany sa spolu s Břeclavou otvárajú najväčšiemu turnaju hráčov do osemnásť rokov na svete.

Ivan Hlinka Memorial Cup

Pre mnohých oveľa dôležitejší, ako majstrovstvá sveta. Hokejová veľmoc, Kanada, sem každoročne posiela svoj najsilnejší tím. Mnoho z týchto hráčov sa na majstrovstvách neukáže, pretože v tom čase bojujú o ligové tituly vo svojich kluboch. A mnoho talentov môžete vidieť na drafte NHL. Program základnej časti v Piešťanoch:
pondelok 11. augusta
14:00 hod. Švajčiarsko – Kanada
17:30 hod. SLOVENSKO – Švédsko
utorok 12. augusta
14:00 hod. Kanada – Švédsko
17:30 hod. SLOVENSKO – Švajčiarsko
streda 13. augusta
14:00 hod. Švédsko – Švajčiarsko
17:30 hod. SLOVENSKO – Kanada

Prípravné zápasy Gladiátorov

Seniorský tím hokejového klubu už má za sebou prvý prípravný zápas. Letné zápolenia tento týždeň budú pokračovať s kvalitnými súpermi spoza hraníc.
utorok 12. augusta
17:30 hod. seniori Trnava – Břeclav
štvrtok 14. augusta
17:30 hod. seniori Trnava – Hodonín

Výstavy historických fotografií

Pozrite sa ako vyzerala Trnava kedysi. Výstavu fotografií Hlavnej ulice si môžete každý utorok a štvrtok pozrieť na radnici. Fotografie centra a priľahlých oblastí môžete kedykoľvek poobdivovať na Divadelnej ulici.

Sto rokov na Hlavnej ulici v Trnave

Dokumentárna výstava o tom, ako sa od roku 1900 postupne menila Hlavná ulica. Výstava je otvorená každý utorok a štvrtok vždy od 10:00–12:00 a 14:00–17:00 hod. v kaplnke na nádvorí radnice.

Slovnaft Cup

Celoslovenský futbalový turnaj prechádza do svojho druhého kola, v ktorom už sa predstavia aj Fortunaligisti. Trnavský Spartak sa predstaví na strede Slovenska, v Brusne, časti Ondrej. Zaujímavé duely si môžete pozrieť aj v našom regióne. Zápas Modranky so Slovanom bol však pre jeho povinnosti v pohárovej Európe odložený na neurčito.
streda 13. augusta o 16:30 hod.
TJ Slavoj Boleráz – FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa

Foto: ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM