Erik Bojničan Krimi Krimi

Zverejnili mapu kriminality: Ako je na tom v bezpečnosti náš okres?

Polícia zverejnila novú mapu kriminality. Svetlo sveta tak uzreli čísla za druhý štvrťrok 2016. Zaostrili sme na tie z nášho policajného okresu.

Ilustračný obrázok k článku Zverejnili mapu kriminality: Ako je na tom v bezpečnosti náš okres?
Zdroj: TASR

Kriminálne mapy zverejnené slovenskou políciou rozdeľujú jednotlivé policajné okresy do niekoľkých úrovní a to podľa počtu zistených trestných činov v jednotlivých oblastiach.

Na mape celkovej kriminality za druhý štvrťrok 2016 sú do prvej úrovne zaradené okresy s počtom zistených trestných činov 204 až 208. Patria tam policajné okresy Svidník a Bánovce nad Bebravou. Naopak, v dvanástej úrovni, teda v úrovni s najvyšším počtom zistených trestných činov t.j. 1 724 až 2 256, sa nachádzajú policajné okresy Košice a Trnava.

Náš – trnavský policajný okres (do ktorého patria okresy Trnava, Piešťany a Hlohovec) je zaradený v mape celkovej kriminality do dvanástej úrovne, čo znamená počet zistených trestných činov 1 724 až 2 256. Miera objasnenosti v našom policajnom okrese predstavuje 47,369999%.

Okrem mapy celkovej kriminality zverejnila polícia aj dielčie mapy za druhý štvrťrok 2016, zostavených podľa počtu trestných činov v ich jednotlivých oblastiach. Ako na tom je náš policajný okres, čo sa týka počtu ekonomických, majetkových, mravnostných či násilných trestných činov – si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Mapy trestných činov v SR za druhý štvrťrok 2016
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM