Erik Bojničan Krimi

Bezcitný tandem matky s dcérou zaútočil na bezbrannú dôchodkyňu (85): Sotili ju z bicykla a vzali peňaženku!

Babička (85) sa vybrala na bicykli na nákup. V tom jej však cestu skrížila Zdeňka (50) a Renáta (33). To čo nasledovalo je ako zo zlého filmu.

Ilustračný obrázok k článku Bezcitný tandem matky s dcérou zaútočil na bezbrannú dôchodkyňu (85): Sotili ju z bicykla a vzali peňaženku!
Zdroj: TASR

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martiny Kredatusovej policajti zadržali dve ženy, ktoré sú podozrivé z lúpeže. Staršia pani (85) podľa hovorkyne išla koncom februára okolo 11.00 h v obci Drahovce bicyklom na nákup. Babička sa však stala obeťou lúpeže.

„Pri kultúrnom dome si ju vyhliadli dve ženy, pribehli k cyklistke a svojimi telami jej zabránili v ďalšej jazde. Jedna z nich ju sotila do hrudníka tak, že staršia pani spadla na koleno. Následne jej z vrecka vzali peňaženku so 150 eurami. Po lúpeži ženy nasadli do osobného auta Audi A6, v ktorom ich čakal vodič,“ uviedla Kredatusová.

Olúpená pani, podľa hovorkyne našťastie, neutrpela žiadne zranenia a na základe videozáznamu z obecných kamier, ktoré podozrivú dvojicu zachytili, piešťanskí policajti ženy vypátrali a umiestnili do cely policajného zaistenia. „Vyšetrovateľ matku Zdeňku (50) s dcérou Renátou (33) obvinil zo zločinu lúpeže a spracoval podnet na ich väzobné stíhanie,“ pokračuje Kredatusová, ktorá dodáva, že obom ženám, ktoré boli už v minulosti trestané za majetkovú trestnú činnosť a skutok spáchali v podmienke, hrozí za lúpež na chránenej osobe trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM