Rôzne Správy

Drevostavba roku 2018 stojí neďaleko Trnavy: Ocenenie získala školská telocvičňa

Do súťaže bolo nominovaných celkom 12 návrhov realizovaných drevostavieb. Drevostavbou roku 2018 sa stala školská telocvičňa v obci Cífer

Ilustračný obrázok k článku Drevostavba roku 2018 stojí neďaleko Trnavy: Ocenenie získala školská telocvičňa
Zdroj: ZSDSR

Školská telocvičňa v obci Cífer od zhotoviteľa Kontrakting krov hrou, Kontrakting stavebné montáže Žilina a architekta Pavla Ďurka a kolektívu zvíťazila v súťaži Drevostavba roku 2018. Výsledky vyhlásili v piatok na výstave CONECO. Do súťaže bolo nominovaných celkom 12 návrhov realizovaných drevostavieb.

„Školská telocvičňa v Cíferi je inžiniersky prepracovaná a do detailu zvládnutá drevená konštrukcia. Inšpiratívna ukážka, že aj takto sa na Slovensku dajú stavať halové športové stavby,“ píše sa v hodnotení odbornej komisie.

Dve druhé miesta porota udelila rodinnému domu Koplotovce, zhotoviteľa HolzHaus Detva, autorov LEarchitects a rodinnému domu Trnava, zhotoviteľa M-House, Bratislava.

Tretie miesto získal rodinný dom Podunajské Biskupice zhotoviteľa Drevstav Slovakia Žarnovica a autora projektu Františka Lehockého. Udelené bolo aj štvrté miesto, a to zrubovému domu Liga, zhotoviteľa Drevodom Orava a autora projektu Tatiany Magerčákovej.

Súťaž organizoval Zväz spracovateľov dreva Slovenskej republiky (ZSDSR), Sekcie drevostavieb, s cieľom podpory dreva ako domácej strategickej obnoviteľnej suroviny 21. storočia v stavebníctve a s cieľom propagácie popredných výrobcov drevostavieb, členov ZSDSR. Komisia bola navrhnutá z odborníkov – architektov a stavebných inžinierov, ktorí pôsobia v danej oblasti i v akademickej sfére. O výsledkoch súťaže TASR informoval generálny sekretár ZSDSR Peter Zemaník.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM