Dominika Handzušová Rôzne

FOTOGALÉRIA: Do Trnavy dorazila Perinbaba, TAKTO to vyzerá v našich uliciach

Aj Trnava sa dočkala hustého sneženia. Počas poludnia bola situácia s bielou nádielkou najhoršia. Boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá v uliciach mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Do Trnavy dorazila Perinbaba, TAKTO to vyzerá v našich uliciach
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Zatiaľčo za uplynulé dva roky mohli Trnavčania sneh vidieť len v lyžiarskych strediskách, túto zimu sa Perinbaba vyšantila v našom meste už niekoľkokrát. A to veru poriadne.

Husté sneženie a teploty okolo nuly však nemajú na svedomí len idylickú scenériu. Ťažký mokrý sneh pribúda na chodníkoch, utlačený sa drží na cestách. Na trnavských cestách sme narazili na odhŕňače, podľa slov ľudí na Hlavnej tiež prešiel, hoci už po pár minútach jeho aktivitu poznať nebolo.

Pre deti radosť, na cestách starosť

„Približne pred pol hodinou som parkoval tu na Štefánikovej a videl som, ako po Hlavnej ide odhŕňač. Všetci kráčali v zástupe za ním po jedinej odhrnutej cestičke,“ povedal nám jeden z obyvateľov Trnavy ukazujúc na nový sneh, ktorý už medzitým stihol odhrabanú časť opäť zasypať.

„Mohlo snežiť radšej cez prázdniny,“ priznal svoje pocity jeden z kamarátov, ktorí sa cestou zo školy venovali výdatnej guľovačke. „Nevedeli sme sa už dočkať kedy nás pustia zo školy. Len si doma odložím veci a pôjdeme sa sánkovať. Dúfam, že to ešte dlho vydrží nasnežené.“

Biela hora neprejazdná

Situácia na cestách v našom meste nie je tragická. Je však potrebné maximálne zvýšiť opatrnosť. Cestári sa už činia, pre husté sneženie i premávku ale nedokážu odhrnúť všetko včas. Podľa informácií Klaudie Ižoldovej z krajského operačného strediska polície v Trnave je neprejazdná Biela hora. „Pre husté sneženie je od 11. hodiny neprejazdný úsek cesty I/51 Trstín – Jablonica, cez Bielu horu, v oboch smeroch.“ Najmä pre oblasť Malých Karpát meteorológovia vydali dokonca výstrahu druhého stupňa pred snežením.

Zábery zasneženej Trnavy si môžete pozrieť prostredníctvom našej fotogalérie.

Sneh v Trnave
12
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM