Monika Hanigovská Rôzne

Na trnavskom jarmoku ponúkajú dobroty od výmyslu sveta: Tieto nás upútali najviac!

V Trnave to už žije jarmokom a šíri sa na ňom vôňa dobrôt. Váš žalúdok si tak príde na svoje. My sme sa zamerali na jedlá, ktoré nás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Na trnavskom jarmoku ponúkajú dobroty od výmyslu sveta: Tieto nás upútali najviac!
18
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným zo znakov toho, že Tradičný trnavský jarmok už začal, je aj vôňa všelijakých dobrôt šíriaca sa centrom mesta. Vaše chuťové poháriky môžu poštekliť klasické jarmočné jedlá, akými sú pečené klobásy, cigánska pečienka či napríklad plnené lokše.

Na ľudí čakajú však aj rôzne iné jedlá. My sme sa vybrali na Tradičný trnavský jarmok a prinášame vám výber štyroch dobrôt, ktoré našu redakciu zaujali najviac.

Valašské frgály

V stánku, ktorý naša redakcia objavila na Dolných baštách sa podáva pochúťka s názvom Valašské frgály. Tento sladký kruhový koláč ochutený na niekoľko spôsobov je podľa slov predávajúcej jednou z najrozšírenejších tradičných špecialít Valašska.

Chceli sme zistiť jeho tajomstvo: „Za samotnou obľúbenosťou tejto pochúťky stojí dôkladne vyvaľkané koláčové cesto ale tiež aj správna kombinácia korenia,“ povedala nám predávajúca.

Stánok ponúka takýto koláč v rôznych prevedeniach. Pochutnať si tak môžete na slivkovej, hruškovej, borievkovej, makovej alebo orechovej variante. Štvrťku kruhového koláča kúpite za 2 eurá, polovicu za 4 a v prípade, že si ho chcete domov zoberať celý, pripravte si v tom prípade rovných 8 eur.

Plnený trdelník

Na jarmoku v malom Ríme to rozvoniava aj trdelníkmi. Dopriať si však môžete okrem klasického trdelníka aj trdelník s náplňou. A práve ten upútal našu pozornosť.

Táto varianta sladkej pochúťky zaujala totiž našu redakciu najviac. Plnený trdelník sa zvnútra vytrie nutellou a naloží sa následne jahodami a banánom. Nakoniec sa takýto naplnený trdelník poleje čokoládou a šľahačkou. Za plnenú dobrotu zaplatíte rovné štyri eurá.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Grilovaný oštiepok

V centre nášho mesta si na Tradičnom trnavskom jarmoku môžete dopriať aj grilovaný oštiepok. Počas grilovania oštiepku si môžete vychutnať aj pohľad na predávajúceho v tradičnom ľudovom oblečení.

Oštiepok sa griluje do zlatista z obidvoch strán a podáva sa s chlebom. A to však nie je všetko. K tomu vám totiž ešte priložia aj brusnicovú omáčku. Za jednu porciu takejto dobroty zaplatíte rovných 2,50 eura.

Domáca štrúdľa

Ak obľubujete dobroty našich starých materí, zahryznite sa napríklad do domácej štrúdle. Predajca, ktorý podľa vlastných slov zdedil recept od svojej babičky, ponúka na jarmoku v Trnave niekoľko lákavých príchutí. V ponuke je puding čoko s višňami, puding vanila – nugát, maková s jablkami, orechová s jablkami, tvarohová s višňami, jablko so škoricou a príchuť jablko – višňa. Za jeden kúsok domácej štrúdle zaplatíte 1 euro.

Na jarmoku v Trnave  lákajú i dobroty: Tieto pochúťky nás zaujali najviac, FOTO
18
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM