Rastislav Búgel Kultúra

O histórii Spartaka hovoria dve nové knihy: Uviedli ich pri príležitosti otvorenia Štadióna Antona Malatinského

Dve knižné publikácie, späté so Spartakom Trnava, uviedli dnes pri príležitosti otvorenia Štadióna Antona Malatinského. Prvá -Krok od futbalového neba opisuje cestu trnavských futbalistov v Pohári európskych majstrov (dnes Liga majstrov) až po semifinále v apríli 1969, kde narazili na Ajax Amsterdam

Ilustračný obrázok k článku O histórii Spartaka hovoria dve nové knihy: Uviedli ich pri príležitosti otvorenia Štadióna Antona Malatinského
Zdroj: TASR

Pripomienkou tejto, zatiaľ najväčšej udalosti v dejinách futbalového klubu, je nielen táto kniha, ale aj dnešný otvárací zápas na štadióne, v ktorom sa predstavia legendy Ajaxu a Spartaka.

Druhá s názvom Predbehol dobu – Anton Malatinský mapuje životný príbeh legendárneho trénera Spartaka z čias jeho najväčšej slávy.

Jeho hráčsku kariéru, trénerskú, doma i v zahraničí, jeho uväznenie, jeho manažérske schopnosti. „Obe knižky sú bohaté na fotografie, výstrižky a iné dokumenty, boli sme kvôli nim v zahraničí, oslovili sme mnohých ľudí, pamätníkov, hráčov i rodinných príslušníkov,“ povedal vydavateľ Július Ševčík. Autorom oboch titulov je novinár Mojmír Staško. Ševčík dodal, že časť výťažku z predaja kníh chce venovať na realizáciu sochy Antona Malatinského, ktorá by mala stáť pred novým štadiónom nesúcim jeho meno.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM