Správy

Mesto pripravuje rekonštrukciu ďalšieho školského areálu: Ukázalo VIZUALIZÁCIE

Vedenie Trnavy pracuje na príprave veľkej rekonštrukcie. Tá by sa mala dotknúť ďalšieho zo školských areálov. Čo všetko prinesie?

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravuje rekonštrukciu ďalšieho školského areálu: Ukázalo VIZUALIZÁCIE
7
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto Trnava pokračuje v obnove športovísk školských areálov. „Najnovším projektom, ktorý má hotovú ideovú štúdiu revitalizácie, je areál základnej školy na ulici Andreja Kubinu. Aktuálne sa spracováva projektová dokumentácia pre realizáciu stavby, ktorá je podkladom na vydanie stavebného povolenia,“ informuje mesto Trnava.

Čo prinesie projekt?

Finálnu ideovú štúdiu si bude môcť verejnosť pozrieť v utorok 10. januára 2023, kedy prebehne verejná prezentácia priamo v priestoroch ško­ly.

„Od 17.00 h v školskej jedálni, za účasti odborných zamestnancov mestského úradu, bude o projekte rozprávať jeho autorka, ktorá po prezentácii návštevníkom rada odpovie na prípadné otázky,“ prezradila radnica.

Projekt prinesie niekoľko zaujímavých prvkov. V areáli by mala byť vyvŕtaná studňa. Vybuduje sa aj systém na udržiavanie dažďovej vody a jej postupné vsakovanie do pôdy v rámci areálu.

„Bežecká trať nepravidelného tvaru s troma dráhami obkolesí tri športové ihriská. Návrh počíta s ihriskom na malý futbal/hádzanú a ihriskom na vybíjanú/basketbal ako aj ihriskom s workoutovými/fit­ness prvkami. Súčasťou bežeckého „oválu“ budú dve normové 60 metrov dlhé bežecké dráhy s doskočiskom,“ informuje vedenie mesta.

Prečítajte si tiež

Verejné obstarávanie

Pribudnúť by mali aj parkovacie miesta s prípojkou na nabíjanie elektromobilov, pitná fontánka, dve nové exteriérové triedy a nové herné prvky na ihriskách pre potreby ZŠ aj MŠ.

„Po prerokovaní sa spustí príprava realizačnej dokumentácie, aby sa v druhej polovici budúceho roku mohlo začať verejné obstarávanie na zhotoviteľa,“ povedal pre web mesta primátor Peter Bročka: „Mne osobne sa tento návrh s inkluzívnymi prvkami veľmi páči a celkovo zvýši herné a športové možnosti v lokalite.“

Mesto chce postupne revitalizovať všetky areály základných škôl: „Možnosti športového vyžitia čoskoro rozšíri nový športový areál Základnej školy na Námestí Slovenského učeného tovarišstva, ktorý je pred dokončením. Nasledovať po ZŠ na Andreja Kubinu bude rekonštrukcia školského areálu na Ulici K. Mahra, ktorej ideová štúdia sa momentálne pripravuje.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

ZŠ na Andreja Kubinu
7
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM