Rastislav Búgel Samospráva

Oživenie Trnavy: Radnica sa znovu pokúša o predĺženie otváracích hodín letných terás

Do 5. mája môžu Trnavčania pripomienkovať návrh nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb.

Ilustračný obrázok k článku Oživenie Trnavy: Radnica sa znovu pokúša o predĺženie otváracích hodín letných terás
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Týka sa aj predĺžených otváracích hodín exteriérových sedení v centre mesta. Návrh prichádza po tom, ako trnavskí poslanci na aprílovej schôdzi neschválili podobnú úpravu súčasne platného VZN a nedali zelenú dlhším otváracím hodinám letných terás.

Cieľom tohto kroku je, ako uvádza mesto na svojej webovej stránke, oživenie Trnavy a zatraktívnenie podnikania v prevádzkarniach v rámci centrálnej mestskej zóny počas leta. Ak teraz poslanci nové VZN prijmú na svojej nadchádzajúcej schôdzi, platiť by malo od začiatku júna.

Hlavnou zmenou je predĺženie prevádzkovania vo vybraných lokalitách centra počas mesiacov máj až september o hodinu, teda do 23. hodiny. „Dôvodom je, že počas horúcich letných mesiacov sa často dá vyjsť von až po západe slnka, kedy začína byť vonku príjemne, no bary a reštaurácie musia zatvárať prevádzky a exteriérové sedenia už o desiatej večer. Mesto sa týmto spôsobom snaží vyjsť v ústrety podnikateľom, ale i ľuďom, ktorí majú záujem vychutnať si večerné posedenia o trochu dlhšie. Zároveň však treba pamätať i na obyvateľov žijúcich v okolí takýchto prevádzok a ich právo na oddych a nerušený spánok,“ píše radnica na webe.

Fyzické a právnické osoby majú možnosť návrh pripomienkovať v písomnej forme alebo elektronicky na adresu info@trnava.sk.

Môže vás zaujímať:

Je rozhodnuté: Letné terasy v Trnave otvorené dlhšie nebudú

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM