Futbal

Spartak do Senice v dobrej pozícii: Ščasný pošle hráčov do odvety s úlohou streliť gól

V utorok a v stredu 16., resp. 17. apríla sa budú hrať semifinálové odvety jubilejného 50. ročníka futbalového Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2018/2019. Trnava bude v Senici brániť jednogólový náskok z prvého súboja (1:0).

Ilustračný obrázok k článku Spartak do Senice v dobrej pozícii: Ščasný pošle hráčov do odvety s úlohou streliť gól
8
Galéria
Zdroj: TASR

Trnava bude na Záhorí hájiť tesný náskok. V lige sa naladila ziskom bodu v Podbrezovej (0:0).

„Senica má v pohári dobré výsledky. Teraz aj v lige vyhrala 4:1 doma s Nitrou. Majú kvalitných hráčov, stredopoliarov i útočníkov, ktorí sú dobrí v brejkoch. Určite 1:0 je pred odvetou dobrý výsledok, ale my musíme dať gól na pôde súpera, aby sme to mali ľahšie,“ povedal lodivod „andelov“ Michal Ščasný po sobotňajšom súboji v Podbrezovej.

Senica v lige bojuje zubami- nechtami o záchranu, po prvom jarnom víťazstve na domácom trávniku stráca na predposledný ViOn Zlaté Moravce len bod. V uplynulých troch ligových zápasoch získala sedem bodov. Aj v pohári sa jej až na prehru v Trnave doposiaľ darilo. Zverenci Ricarda Chéua už musia preladiť na odvetu. „Nie je čas na oslavu, musíme sa sústrediť na utorok a pokúsiť sa vyhrať zápas. Chceli by sme tak potešiť každého fanúšika, ktorý nás podporuje v zlých ale aj dobrých časoch,“ povedal pre klubový web 31-ročný Carlos Daniel Kay, ktorý sa gólovo presadil v druhom ligovom zápase za sebou.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zápasy semifinále sa hrajú na dva zápasy. O postupujúcom družstve v stretnutiach semifinále SP rozhoduje: 1. vyšší počet bodov získaných z oboch stretnutí, 2. lepší gólový rozdiel z oboch stretnutí, 3. vyšší počet dosiahnutých gólov na ihrisku súpera, 4. kopy na bránu zo značky pokutového kopu v zmysle PF (nepredlžuje sa). Finále sa bude hrať 1. mája na štadióne v Nitre.

Utorok 16. apríla:

19.00 FK Senica – Spartak Trnava (rozhodujú: Chmura, Benko, Weiss)

Prvý zápas: 0:1

Foto: ilustračné

FC Spartak Trnava – FK Senica
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM