Erik Bojničan Futbal

Spartak porazil úradujúceho majstra z Trenčína: Odváža si cenné tri body v boji o pohárovú Európu, FOTO

Futbalisti slovenského majstra AS Trenčín prehrali v pondelok v 30. kole Fortuna ligy 2015/2016 na domácej umelej tráve so Spartakom Trnava 1:3. Tri kolá pred koncom ligy má trojbodový náskok na piatu Žilinu.

Ilustračný obrázok k článku Spartak porazil úradujúceho majstra z Trenčína: Odváža si cenné tri body v boji o pohárovú Európu, FOTO
Zdroj: TASR

Domáci futbalisti si pred výkopom mohli vychutnať potlesk divákov za víťazstvo v Slovnaft Cupe. Prípadné tri body v zápase s Trnavou by Trenčanom priblížili zisk ďalšej, tento raz ligovej trofeje. Bližšie ku gólu boli však hostia. Už v 6. minúte chyboval na vlastnej polovici Kleščík. Na Šemrinca sa rútil kanonier Depetris, ale gólman reflexívnym zákrokom zachránil. O šesť minút kontroval Van Kessel. Najskôr si loptu hodil na dlhú nohu. Z následnej akcie poriadne natiahol Jakubecha. V 12. minúte Šulek priťukol loptu Holanďanovi, no ten z 11 m prestrelil bránu. Hra sa následne presunula do stredu ihriska. Obe mužstvá sa snažili vytvárať si šance, ale vládli obrany. V polovici prvého dejstva nakopnutú loptu po rohovom kope do siete stečoval ex-Trenčan Godál – 0:1. O malú chvíľku už mohlo byť vyrovnané. Na rohový kop si naskočil Maierhofer a jeho hlavička tesne minula ľavý horný roh. V 34. minúte ponúkol Schet ideálnu loptu na hlavu Van Kesselovi. Jeho hlavička iba preletela popred bránu a cestu do siete si nenašla. V závere prvého dejstva Trenčania prepadli v zadných radoch a do otvorenej obrany Depetris druhú ponúknutú šancu už medzi Šemrincove nohy premenil na gól.

Domáce rady po prestávke oživil Kalu. V 53. minúte ponúkol gólovú prihrávku Rabiuovi, ktorý z pár krokov nemal problém poslať loptu do siete. Nádeje Trenčanov na bodový zisk ožili a snažili sa čo najskôr vyrovnať. Po hodine hry unikol Van Kessel. Obrancovia ho nestíhali, ale Jakubech výborným zákrokom uchránil Trnavu od istého gólu. O tri minúty po biliardovej akcii Van Kessel Jakubecha neprestrelil. A keď Trenčín nedokázal využiť dve čisté šance, udrelo na opačnej strane. V 65. minúte vyšiel hosťujúcemu tímu brejk, Schranz obišiel aj vybiehajúceho Šemrinca a do opustenej brány upravil na 1:3. Po tomto góle sa hostia stiahli do ešte výraznejšej defenzívy a čerstvý víťaz Slovnaft Cupu sa odhodlal hrať iba na troch obrancov. Trenčania síce mali územný tlak, ale šance sa rodili veľmi ťažko. Až v 82. minúte Kalu už prekonal brankára, no v poslednej chvíli obrana loptu vykopla z bránkovej čiary. Trnava si tak odviezla cenné tri body v boji o pohárovú Európu.

AS Trenčín – Spartak Trnava 1:3 (0:2)

Góly: 53. Rabiu – 24. Godál, 41. Depetris, 65. Schranz

Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík (69. Holúbek), Skovajsa, Madu – Koolwijk – Van Kessel, Bero, Rabiu, Schet (64. Guba) – Maierhofer (46. Kalu)

Trnava: Jakubech – Kadlec, Grešššák, Godál, Čonka (54. Halilovič) – Bello, Baez (90. Mihálik) – Schranz, Jež, Mikovič – Depetris (86. Tampe)

FOTO: Spartak porazil úradujúceho majstra z Trenčína
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM