Futbal Šport

Spartak udelil hráčom pokuty i podmienky: Duel s Pohroním bude za symbolické euro

Štyri ligové prehry futbalistov Spartaka Trnava v rade a vypadnutie zo Slovenského pohára - Slovnaft Cupu nezostalo bez odozvy u vedenia klubu.

Ilustračný obrázok k článku Spartak udelil hráčom pokuty i podmienky: Duel s Pohroním bude za symbolické euro
42
Galéria

Tím dostal na základe nepresvedčivých výkonov pokutu vo výške posledných vybojovaných prémií, navyše do konca jesennej časti bude hrať bez ďalších odmien.

Na pondelňajšom stretnutí vedenia s trénermi, hráčmi a realizačným tímom padli aj individuálne peňažné tresty a viacerí hráči boli podmienečne preradení do rezervného celku.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Realizačný tím zatiaľ má dôveru funkcionárov, hoci po víkendovej prehre v Nitre 0:1 kleslo mužstvo na 8. miesto tabuľky Fortuna ligy.

Na najbližší domáci zápas s Pohroním pozvali hráči a klub všetkých divákov na tribúny za symbolické jedno euro.

"Všetci si uvedomujeme vážnosť situácie. Aj týmto sa chce klub a hráčska kabína ospravedlniť fanúšikom za nepresvedčivé výkony v poslednom období. Vážime si fanúšikov, ktorí nám stále veria a dúfame, že sa nám podarí naskočiť opäť na víťaznú vlnu a do konca jesene získame dostatok bodov, aby sme sa vrátili do najlepšej šestky. Musíme zvládnuť najbližší zápas s Pohroním a ukázať na ihrisku charakter. Potom budeme mať v reprezentačnej pauze viac času, aby sme mohli situáciu komplexne zanalyzovať,“ povedal pre webstránku Spartaka generálny manažér klubu Marián Černý.

Brankár Dobrivoj Rusov za kabínu povedal: „Mrzí nás situácia, ktorá nastala a ospravedlňujeme sa fanúšikom za výkon proti Nitre. Prijímame podmienky, na ktorých sme sa s vedením klubu dohodli a chceme sa revanšovať priamo na ihrisku. Nemôžeme sľubovať, že budeme už iba vyhrávať, ale za všetkých môžem sľúbiť, že urobíme pre to všetko a budeme bojovať ako tím.“

Do prvého tímu Spartaka z dorastu preradili trojicu talentovaných hráčov. Sú nimi mládežnícky reprezentant Oliver Burian i duo Brazílčanov Saymon Cabral a Allecks Godinho.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Pozrite si aj fotografie zo zápasu 14. kola Fortuna ligy, v ktorom Nitra zdolala Spartak Trnava.

FC Nitra - FC Spartak Trnava 1:0 v 14. kole
42
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM