Erik Bojničan Kultúra

Špeciálna akcia cez hody v Leopoldove: Jeden pohľad a hneď sa vrátite do detstva!

Každý z nás by sa aspoň na chvíľu chcel vrátiť do bezstarostných detských čias. Počas obľúbených hodov v Leopoldove to bude možné.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálna akcia cez hody v Leopoldove: Jeden pohľad a hneď sa vrátite do detstva!
Zdroj: TASR

Mestečko Leopoldov, tak ako každým rokom na prelome prázdnin ožije hodmi, ktoré sú známe široko-ďaleko. Okrem tradičných jedál, dobrej hudby či remeselníkov si prichystalo aj jednu špeciálnu sprievodnú akciu.

Priestory miestnej základnej školy sa počas soboty 30. júla a nedele 31. júla od 14:00 do 20:00 zmenia na nepoznanie. Vďaka výstave bábik, ktorá sa tam bude konať, sa ľudia budú môcť aspoň na chvíľu vrátiť do detských čias. Ako nám prezradila organizátorka Ingrid Vidová, hlavným cieľom výstavy je, aby sa oživila fantázia a bezstarostný duch detstva.

Prečítajte si: Leopoldovské hody sa blížia: Čo všetko sa pre návštevníkov chystá?

„Dala som priestor všetkým. Či budú bábiky krojované, vyšívané, moderné, porcelánové alebo starobylé. Dôležité je, aby z toho mali radosť všetky vekové kategórie a aby si tak oživili spomienky na detstvo,“ povedala organizátorka, podľa ktorej samotná výzva na zbierku bábik ľudí oslovila. „Od jednej pani mám sľúbených vyše sto bábik. Sú drahé, ručne robené a považuje ich za svoju zbierku a spomienku na svoju mamu,“ vysvetlila Vidová.

Prečítajte si: Festival Červeník už onedlho: Na týchto hudobníkov sa môžete tešiť!

O tom, že sa je na čo tešiť, nie je pochýb. K videniu bude viac ako 250 najrôznejších bábik a okrem toho budete môcť aj zhliadnuť filmy o histórii bábik či o histórii mesta Leopoldov.

Foto: ilustračné

Chystáte sa na Leopoldovské hody?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM