Rastislav Búgel Futbal

Súboj o pohárovú Európu: Spartak presvedčivo porazil Žilinu

V súboji o štvrté miesto v tabuľke, ktoré zaručuje miestenku v pohárovej Európe, mohli hostia zo Žiliny otvoriť skóre už v 2. minúte. Hlavičku Švejdíka z bezprostrednej blízkosti však reflexívne vyrazil Jakubech.

Ilustračný obrázok k článku Súboj o pohárovú Európu: Spartak presvedčivo porazil Žilinu
Zdroj: TASR

Potom sa k slovu dostali aj domáci a hneď svoju prvú šancu premenili na gól. Po peknej akcii a spolupráci dvojice Mikovič, Schranz sa presadil Depetris, ktorý zaznamenal svoj jedenásty presný zásah v aktuálnej sezóne. Hostia kontrovali zásluhou Paura. Útočník Žiliny však vo veľkej šanci zlyhal, keď kľučku mu vystihol Jakubech a zobral mu loptu z kopačky. Paur sa mohol rehabilitovať o niekoľko minút neskôr, ale trnavský brankár bol opäť na mieste. Festival nepremenených príležitostí v prvom polčase zakončil v 40. minúte Haskič, ktorý opäť len do dobre postaveného Jakubecha.

Krátko po zmene strán mohol zvýšiť na 2:0 Depetris, ale so strelou sa unáhlil a s jeho pokusom nemal Volešák väčšie problémy. Čo sa nepodarilo jemu, napravil v 66. minúte Schranz, ktorému gól pripravil striedajúci Baez. Trnava pokračovala v prevahe, svoj druhý presný zásah mohol pridať v 85. minúte Depetris, ale nepremenil pokutový kop. Domáci fanúšikovia sa napokon dočkali aj tretieho gólu, keď sa presadil ďalší striedajúci hráč Halilovič. Spartak po výhre 3:0 poskočil v tabuľke na štvrté miesto.

Spartak Trnava – MŠK Žilina 3:0 (1:0)

Góly: 14. Depetris, 66. Schranz, 87. Halilovič

Spartak: Jakubech – Kadlec, Horník (46. Baez), Godál, Čonka – Greššák, Babatounde – Schranz (79. Halilovič), Jež (88. Koštál), Mikovič – Depetris

MŠK Žilina: Volešák – Vavro (69. Michlík), Švejdík (86. Hlohovský), Králik – Pečovský – Špalek, Diaz, Káčer (46. Škvarka), Letič – Haskič, Paur

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM