Klaudia Goncalves Recept na dnes

TIP gazdinkám: Neviete čím potešiť rodinu? Upečte im rebarborovú štrúdľu!

Nebaví vás piecť stále to isté? Hľadáte novú inšpiráciu na niečo sezónne? Rebarborová štrúdľa s makom je tou pravou pochúťkou na všedné i slávnostné chvíle.

Ilustračný obrázok k článku TIP gazdinkám: Neviete čím potešiť rodinu? Upečte im rebarborovú štrúdľu!
Zdroj: Dnes24.sk

Aký by to bol víkendový relax bez skvelého dezertu? Nechajte sa inšpirovať našou redakciou a potešte rodinu netradičnou štrúdľou. Pripravte si suroviny a hor sa do práce.

Ingrediencie:

  • cca 8 stoniek rebarbory
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 2 PL slivkového lekváru
  • 200 g maku
  • 150 g práškového cukru
  • 80 g hrozienok
  • 40 g masla
  • 2–3 jablká
  • 1 banán
  • ½ dcl mlieka
  • rozšľahané vajíčko na potretie
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Rebarboru zbavíme zhrubnutých vlákien a nasekáme na kocky. (Môžeme si ju pripraviť vopred, zasypať cukrom a nechať odstáť v chladničke. Šťavu, ktorú rebarbora pustí môžeme použiť na zriedenie plnky v prípade, ak bude moc hustá, alebo ak chcete dať viac maku)

Hrozienka namočíme do horúcej vody. Lístkové cesto vyvaľkáme. Do práškového cukru nalejeme poldeci mlieka a vymiešame dohladka. Do zmesi pridáme 2 polievkové lyžice slivkového lekváru, pretlačený banán, rozpustené maslo, hrozienka , postrúhané jablká a rebarboru. Na záver pridáme mak.

Zmes navrstvíme na cesto, opatrne zabalíme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Popicháme vidličkou.

Pečieme na 200 stupňoch cca 30 minút. Dobrú chuť!

Máte aj vy svoj osvedčený netradičný recept? Pošlite nám ho spolu s fotografiou na email: odvas@global24.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM