Júlia Vargová Rôzne

Tradičný trnavský jarmok je minulosťou: Pripomeňte si ho s nami v obrazoch, FOTO

Napriek nabitému víkendu, počas ktorého centrum Trnavy hostilo hneď niekoľko veľkých podujatí, vyšiel jarmok na jednotku.

Ilustračný obrázok k článku Tradičný trnavský jarmok je minulosťou: Pripomeňte si ho s nami v obrazoch, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR

Obľúbené podujatie nalákalo do ulíc Malého Ríma Trnavčanov i cezpoľných. Úžasná atmosféra jarmoku bola v trnavských uliciach aj tento rok. Jarmočné pochutiny boli pripravené na takmer štyridsiatich miestach s občerstvením.

V centre Trnavy ponúkalo svoj tovar viac ako tristo komerčných predajcov a cez dvestoštyridsať remeselníkov a ľudovo-umeleckých výrobcov.

Práve remeselníkov je z roka na rok čoraz viac, čo je zámerom mesta. Medzi Trnavčanmi panovali obavy, ako bude prebiehať tradičné podujatie, počas ktorého bol naplánovaný veľký futbalový zápas aj koncert známej americkej rockovej skupiny.

Tradičný trnavský jarmok 2019 sa konal od štvrtka 5. septembra do nedele 8. septembra. V piatok sa však okrem samotného podujatia o 20:45 konal aj kvalifikačný zápas medzi Slovenskom a Chorvátskom a v sobotu koncert Evanescence.

Okrem ulíc uzatvorených kvôli jarmoku polícia z dôvodu konania zápasu odstavila aj Športovú a Kollárovu. Hoci to bolo cez víkend s parkovaním v meste neľahké, obavy polície i návštevníkov sa nenaplnili.

Vodiči jazdili usporiadanie a rešpektovali obmedzenia, no a chorvátski fanúšikovia si v dobrej nálade zašli na jarmočné dobroty spolu s tými našimi.

„Polícia počas bezpečnostných opatrení nezaznamenala hromadné narušenie verejného poriadku,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo (KR) Policajného zboru (PZ) v Trnave na svojom facebooku.

„Ďakujeme všetkým fanúšikom a návštevníkom Trnavy,že aj oni sami prispeli k pokojnému priebehu dvoch významných podujatí,“ dodáva Polícia SR – Trnavský kraj.

Celé podujatie nakoniec dobre dopadlo. Návštevníci jarmoku odchádzali spokojní. Jediným dôvodom na smútok bol stav peňaženiek. Mnohí jarmočníci si totiž zanadávali na vysoké ceny občerstvenia, tovaru i kolotočov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Atmosféra Tradičného trnavského jarmoku
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM