Futbal Šport

Tréner Spartaka po víťazstve v Zlatých Moravciach: Vyhrali sme zaslúžene, FOTO

FC Spartak Trnava zvíťazil v nedeľnom zápase 10. kola Fortuna ligy 2019/2020 nad domácim FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Spartaka po víťazstve v Zlatých Moravciach: Vyhrali sme zaslúžene, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

Stretnutie tabuľkových susedov začalo pre domácich nešťastne. Už v 5. min využil hrubú chybu Pintéra Sobczyk, ktorý obišiel aj brankára Pindrocha a do prázdnej brány otvoril gólový účet zápasu.

V 15. min rozohral štandardnú situáciu Ďubek, ale Asanovičova hlavička len tesne minula pravý horný roh trnavskej brány. Skóre sa opäť menilo v 18. minúte.

Vydarenú akciu Spartaka rozbehol Tavares, posunul loptu na Lovata, ten z bránkovej čiary spätnou prihrávkou našiel Sobczyka, ktorý zblízka zvýšil vedenie hostí na 2:0.

V 35. min prišiel ďalší gólový úder Trnavčanov. Dangubič vybojoval loptu v strede poľa, vysunul Tavaresa, ktorý prudkou strelou z hranice šestnástky prekonal Pindrocha. V závere prvého polčasu mohol skorigovať výsledok Ďubek, ale trnavský brankár bol proti.

Po zmene strán to boli domáci, ktorí sa tlačili pred trnavskú bránu. V 49. min predviedol parádne kúsky striedajúci Gustavo, ktorý šikovne uvoľnil Jaroviča, ten však z 10 m Boleka neprekvapil. V 52. min vystrelil Richtárech, Mitrea jeho strelu zblokoval a následný Kovaľov pokus Bolek vykryl.

V 64. min sa v dobrej pozícii objavil Ďubek, ale zo 6 m trafil len trnavského brankára. V 77. min sa po druhej žltej karte porúčal z ihriska kapitán hostí Mitrea. Domáci sa predsa len v presilovke dočkali gólu.

V 83. min Ďubek rozohral štandardnú situáciu, na jeho center si vyskočil Rodrigues a prudkou hlavičkou nedal Bolekovi šancu.

V nadstavenom čase vykopol loptu z bránkovej čiary jeden z obrancov hostí a následnú tvrdú strelu Čögleya vytesnil Bolek na roh. V závere si hostia už víťazstvo ustrážili a odnášajú si zo Zlatých Moraviec tri body.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FC Spartak Trnava 1:3 (0:3)

Góly: 86. Rodrigues – 5. a 18. Sobczyk, 35. Tavares. Rozhodoval: Očenáš – Ádám, Jekkel, ŽK: Čögley, Brašeň, Sloboda, Rodrigues – Mitrea, ČK: 77. Mitrea (Trnava) po druhej ŽK, 3384 divákov.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch – Čögley, Asanovič, Pintér, Brašeň – Švec (46. Gustavo), Sloboda, Duga (33. Richtárech), Kovaľ (79. Rodrigues) – Ďubek – Jarovič

FC Spartak Trnava: Bolek – Turňa, Mitrea, Mesík – Diogo (72. Yilmaz), Gamboš, Tešija, Lovat (67. Oršula) – Dangubič (67. Menich) – Sobczyk, Tavares

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Karol Praženica, tréner ViOn-u: „Celý zápas ovplyvnil začiatok, keď sme po chybe inkasovali. Veľmi ťažko sa nám na to reagovalo a o chvíľu sme inkasovali aj druhý gól. V druhom polčase sme zmenili rozostavenie a vytvorili sme si tlak. Potrebovali sme však gól streliť skôr ako len v závere. Súper vyhral zaslúžene.“

Ricardo Cheu, tréner Trnavy: „Zápas sme zvládli hlavne v strede poľa, mali sme dobrý pressing a vychádzali nám brejky. V druhom polčase sme zápas kontrolovali, aj keď domáci sa snažili a v závere predsa len skórovali. Myslií si, že sme vyhrali zaslúžene.“

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FC Spartak Trnava
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM