Dominika Handzušová Samospráva

Trnava najlepšia v riešení podnetov na Odkaze pre starostu: Získali sme Zlaté vedro Milana Capáka

Trnava vymenila bratislavskú mestskú časť Ružinov, ktorá bola najúspešnejšou samosprávou v riešení podnetov na portáli odkazprestarostu.sk minulý rok. Výsledky sú najmä prácou predošlého vedenia za primátora Vladimíra Butka.

Ilustračný obrázok k článku Trnava najlepšia v riešení podnetov na Odkaze pre starostu: Získali sme Zlaté vedro Milana Capáka
Zdroj: TASR

Ocenenie Zlaté vedro Milana Capáka za najlepšie riešenie podnetov na portáli odkazprestarostu.sk v roku 2014 si prevzala v kategórii veľkých samospráv Trnava a v kategórii malých bratislavská mestská časť Vajnory. Tá bola spolu s bratislavským Ružinovom ocenená ďalším Zlatým vedrom za najlepšiu komunikáciu s občanmi.

Pokračujú v nastolenom trende

Milan Capák, ktorý dobrovoľne opravoval výtlky na rožňavských cestách, tak mohol ocenenie symbolicky odovzdať primátorovi, ktorý sa stal známym tiež vďaka svojim dlhodobým dobrovoľníckym aktivitám v Trnave. „Do svojej kandidatúry bol aj dobrovoľným administrátorom portálu odkazprestarostu.sk v Trnave. Portál sa snažil rozvíjať ako dobrovoľník, teraz aj ako primátor,“ spomenul zaujímavosť koordinátor portálu Jakub Kmeť.

„Hoci sú výsledky za rok 2014 najmä výsledkami predošlého primátora Vladimíra Butka, Peter Bročka sa so svojím tímom rozhodol pokračovať v nastavenom systéme, dokonca priniesol zlepšenia,“ uviedol Kmeť.

Poverili ľudí kontrolou

„Nie všetko sa dá riešiť hneď, ale je neprípustné, aby sme mali väčšie množstvo podnetov bez odpovede o možnostiach riešenia,“ povedal Peter Bročka. Pri kontrole podľa neho našli viacero podnetov, ktoré boli vyriešené či v riešení, pričom chýbalo ich označenie.

„Založili sme preto pracovnú skupinu, zloženú zo zástupcov najčastejšie oslovovaných odborov, ktorá mesačne kontroluje stav riešenia podnetov,“ vysvetlil primátor Trnavy spôsob vybavovania podnetov na úrade.

Mohlo by vás zaujímať:
Príbehy, tajomstvá a osobnosti nášho mesta: Kompletný PROGRAM Potuliek Malým Rímom
Stovky príbehov a informácií za symbolickú cenu: Letná burza kníh v knižnici

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM