Rastislav Búgel Správy Správy

V nemocnici sa zvýšil komfort pacientov: Za vyše 54-tisíc eur obnovili lôžkový fond

Za 54 696 eur obnovila počas novembra a októbra Fakultná nemocnica (FN) Trnava svoj posteľový fond. Na nákup nových lôžok pre pacientov použila kapitálové finančné prostriedky zo štátneho rozpočtu.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici sa zvýšil komfort pacientov: Za vyše 54-tisíc eur obnovili lôžkový fond
Zdroj: Dnes24.sk

Začiatkom tohto a tiež v roku 2013 vymieňali postele na viacerých oddeleniach a klinikách nemocnice. Lôžka boli, ako informoval hovorca FN Matúš Stračiak, dovezené zo Salzburgu, Lausanne, Passau a Deggendorfu. Až 40 elektrických polohovateľných postelí venovala nemocnici humanitárna organizácia Maltézskych rytierov v spolupráci s Veľvyslanectvom Slovenskej republiky v švajčiarskom Ber­ne.

„V súčasnosti máme vymenený už takmer celý posteľový fond. V dohľadnom čase nás čaká ešte výmena lôžok na kožnom oddelení, Detskej klinike a na psychiatrickom oddelení,“ zhrnul súčasný stav lôžok riaditeľ FN Martin Neštický. „Prioritou je poskytovane kvalitnej zdravotnej starostlivosti, na čo je potrebné aj kvalitné prístrojové a medicínske vybavenie. Potreba komfortu pacienta v rámci terapie je však rovnako nezanedbateľná a v tomto smere musíme tiež postupne napredovať,“ dodal Neštický.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM