Rastislav Búgel Správy

Výnimočný úspech trnavského gymnazistu: Jakub získal najvyššie študentské ocenenie

Najlepší študenti stredných a vysokých škôl získali ocenenie Svätého Gorazda, ako najvyššie študentské ocenenie. Tejto pocty sa dostalo aj študentovi Gymnázia Jána Hollého v Trnave. Jakub Obuch bol jediným oceneným z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Výnimočný úspech trnavského gymnazistu: Jakub získal najvyššie študentské ocenenie
Zdroj: TASR

Najvyššie študentské ocenenie aj tento rok získali najlepší študenti stredných a vysokých škôl z celého Slovenska. Pamätný list Svätého Gorazda z rúk ministra školstva Juraja Draxlera si prevzal aj Jakub Obuch, študent Gymnázia Jána Hollého v Trnave. Stal sa tak jedným z celkového počtu 34 ocenených študentov na Slovensku.

Šikovný Jakub si ocenenie zaslúžil svojou účasťou na Medzinárodnej chemickej olympiáde a získanie zlatej medaily a na Olympiáde Európskej únie v prírodných vedách a získanie striebornej medaily.

Rezort školstva takouto formou každoročne poďakuje úspešným študentom za vzornú reprezentáciu našej krajiny na medzinárodných súťažiach. Medzi ocenenými tak nájdeme účastníkov predmetových olympiád, športových a umeleckých súťaží na medzinárodnej scé­ne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM