Júlia Vargová Správy

Významné ocenenie pre študentku vrbovského gymnázia. Prevzala si ho z rúk ministerky

Najvyššie rezortné ocenenie pre žiakov a študentov, Pamätné listy sv. Gorazda, odovzdáva Ministerstvo školstva Slovenskej republiky pri príležitosti Dňa študentstva.

Ilustračný obrázok k článku Významné ocenenie pre študentku vrbovského gymnázia. Prevzala si ho z rúk ministerky
8
Galéria
Zdroj: TASR

Tridsiatka úspešných reprezentantov Slovenska v oblasti vedy, športu i umenia si v piatok 22. novembra v Bratislave toto ocenenie prevzala od ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Martiny Lubyovej. Informoval o tom Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na svojom webe.

Skúmala vplyv nebezpečného konzervantu

„Medzi ocenenými bola aj študentka Gymnázia Jána Baltazára Magina Vrbové, ktorá vyhrala prvé miesto v celoštátnom kole súťaže vedy a techniky AMAVET so svojou trojročnou prácou v oblasti vedy,“ uvádza župa.

„Dominika Pánska spolu so svojou učiteľkou chémie, Mgr. Andreou Michálkovou, pracovala na výskume, zaoberajúcom sa vplyvom nebezpečného konzervantu E250, čiže dusitanu sodného, na ľudský organizmus, najmä na obehový a tráviaci systém,“ ozrejmuje TTSK na svojej stránke a dodáva, že v predmetná práca bola zameraná aj na množstvo škodlivých dusičnanov nekontrolovane prítomných v bylinkách, ktoré pravidelne konzumujeme.

Podpora od spolužiakov, pedagógov i rodičov

„Robiť taký veľký výskum nie je vždy jednoduché a mnohokrát sú obdobia, keď sa človek chce vzdať, myslí si, že už to nemá zmysel," uviedla Dominika Pánska.

"Ďakujem vám, učitelia a študenti gymnázia vo Vrbovom, že mi stále ukazujete, že žiadna prekážka nie je taká veľká, aby som ju spolu s vami nemohla prekonať…“ dodala držiteľka ocenenia, ktorá svojou vedeckou prácou reprezentovala Slovensko aj na medzinárodnej súťaži EUCYS 2019.

Ministerka školstva vo svojom príhovore podotkla, že študenti sa dokázali presadiť vďaka svojmu nadaniu a vedomostiam, a zároveň poďakovala školám, pedagógom i rodičom za vytvorenie vhodných podmienok.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Pozrite si ako prebiehalo odovzdávanie Pamätných listov sv. Gorazda pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva vo fotogalérii.

Odovzdávanie Pamätných listov sv. Gorazda
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM