Monika Hanigovská Iné športy

Za ich výkony sa im dostalo krásneho ocenenia: Parádna pocta pre trnavských taekwondistov

Snaha priniesla krásne ovocie. Presne to si môžu povedať v klube trnavských taekwondistov. Traja z jeho členov sa môžu radovať z naozaj parádnej pocty.

Ilustračný obrázok k článku Za ich výkony sa im dostalo krásneho ocenenia: Parádna pocta pre trnavských taekwondistov
7
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Akcia s názvom Tradičný vianočný taekwondo večierok, ktorú organizoval klub Taekwon-Do UKF Nitra a Slovenská Taekwon-Do Aliancia, priniesla veľkú radosť našim trnavským zástupcom. Na tomto večierku, ktorý sa konal 10. decembra v Nitre sa oceňovali najúspešnejší športovci v TKD za rok 2016 na Slovensku. A Trnavčania sa veru mohli radovať, veď získali zo šiestich kategórií až tri ocenenia.

Na udeľovaní sa vyhodnocovali všetky slovenské kluby, ktoré sa aj zúčastnili samotného oceňovania. Zástupcovia klubov z Trnavy, Serede, Nitry, Nových Zámkov, Kolíňany, Lužianok, Prievidze, dvoch klubov z Moldavy nad Bodvou, Turne nad Bodvou a Košíc, čakali na slávnostné vyhlásenie a udelenie titulov najúspešnejší žiak, žiačka, junior, juniorka, senior a seniorka roku 2016 v Taekwon-Do I.T.F. na Slovensku.

Historicky najviac

Z týchto šiestich kategórií sa vyberal ešte jeden športovec, ktorý získal počas roka najviac bodov a tým sa prepracoval k najvyššiemu oceneniu „Najúspešnejší športovec roku 2016 v Taekwon-Do I.T.F na Slovensku.“ Pre hlavných členov vedenia Slovenskej Taekwon-Do Aliancie sa udeľovali ocenenia za skvele vykonanú prácu pre zväz a rôzne iné špeciálne ocenenia.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Hlavný trnavský tréner Dominik Sawicki získal ocenenie „Najúspešnejší senior roku 2016 v Taekwon-Do I.T.F na Slovensku“ a ocenenie za jeho odvedenú prácu v zväze za rok 2016. Tešiť sa však mohli aj ďalší členovia trnavského klubu. Adam Janech získal ocenenie „Najúspešnejší junior roku 2016 v Taekwon-Do I.T.F na Slovensku“ a Alexandra Eckerová si odniesla domov ocenenie „Najúspešnejšia žiačka roku 2016 v Taekwon-Do I.T.F na Slovensku“.

Sawicki bol právom hrdí na svojich zverencov. „Na Alexandru a Adama som nesmierne hrdý. Tvrdo trénovali a reprezentovali náš klub, ako sa len dalo. Zo šiestich najúspešnejších športovcov sme za Trnavu získali celkovo tri ocenenia, čo je historicky najviac, čo sme kedy získali, takže som na nás ako klub veľmi pyšný“, povedal pre spravodajský portál Trnava 24. Ostatné ocenenia si podelili kluby z Nitry (najúspešnejšia juniorka) Moldavy nad Bodvou (najúspešnejší žiak) a Turne nad Bodvou (najúspešnejší senior).

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Svojimi výkonmi chcel motivovať

Sawicki bol spokojný aj so svojimi výsledkami za rok 2016. “Minulý rok mi tento titul ušiel o chlp a povedal som si, že tento rok do toho pôjdem naplno, mal som aj zranenia, ktoré ma zbrzdili, ale išiel som ďalej. Nečakal som, že by som to mohol vyhrať, keďže som sa venoval aj ukončeniu vysokej školy, neustálemu trénovaniu detí. Moja príprava bola tak maximálne jeden-dva dni pred samotnými turnajmi. V prvom rade som súťažil i kvôli deťom, aby som ich motivoval, že sa to dá a ukázal som im, že sa dá byť aj najlepším,“ povedal nám na záver tréner.

A aká bola celková bilancia klubu TKD Hwa-Rang Trnava za rok 2016? Jeho členovia sa okrem už vyššie spomenutého ostatného úspechu, môžu pochváliť aj tým, že získali celkovo 56 zlatých, 57 strieborných a 44 bronzových medailí. Ďalej si odniesli 8 pohárov v rámci najúspešnejších športovcov na turnajoch v SR a v zahraničí, 12 pohárov na turnajoch v SR a v zahraničí, 6 pohárov za tímové súťaženie a môžu sa popýšiť aj najúspešnejšou výpravou na medzinárodnej súťaži, či tromi pohármi Hwa-rang Trnava.

Foto: Trnavskí taekwondisti obrazom
7
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: TKD Hwa-Rang Trnava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM