Júlia Vargová Rôzne Správy

Zákazka za 24 mil. eur: Mesto hľadá poskytovateľa mestskej autobusovej dopravy

Mesto Trnava vyhlásilo verejné obstarávanie na zabezpečenie služieb mestskej autobusovej dopravy (MAD).

Ilustračný obrázok k článku Zákazka za 24 mil. eur: Mesto hľadá poskytovateľa mestskej autobusovej dopravy
Zdroj: TASR

Zmluva so súčasným dopravcom končí. Víťazný uchádzač by mal zabezpečovať mestskú dopravu na desať rokov, v rokoch 2020 – 2030. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude najnižšia celková cena. Uchádzači môžu svoje ponuky predkladať do 3. júna 2019.

„Verejný obstarávateľ mesto Trnava vyhlásil nadlimitnú verejnú súťaž na predmet zákazky Mestská autobusová doprava v meste Trnava. Oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania vyšlo v Úradnom vestníku Európskej únie ako aj vo Vestníku verejného obstarávania. Zároveň bola informácia o zákazke zverejnená aj na egov.trnava.sk,“ informoval Peter Kubovič, vedúci útvaru verejného obstarávania.

Predpokladaná hodnota zákazky pre Trnavu je 24 380 000 eur. To predstavuje najazdenie 11 350 000 vo­zidlových kilometrov v rámci mesta Trnava a 15 000 vozidlových kilometrov v prípade obce Biely Kostol. Uzatvoriť zmluvu aj s obcou Biely Kostol je možné v rámci opcie.

„V súčasnosti je poskytovateľom služieb MAD obchodná spoločnosť ARRIVA Trnava, a.s. Nitrianska 5, 917 02 Trnava,“ dodáva Kubovič.

Sieť mestskej autobusovej dopravy v Trnave podľa informácií zo stránky verejného obstarávania pozostáva zo šiestich nosných liniek, štyroch doplnkových liniek a z troch školských liniek. Rozhodujúci dopravný výkon zabezpečujú práve nosné linky. Verejný obstarávateľ nerozdeľuje zákazku na časti. Chce docieliť predloženie ponuky na celú dopravnú sieť.

„V súčastnosti je prevádzkovaných 13 liniek mestskej autobusovej dopravy,“ upresňuje Miroslava Zrebná, vedúca úseku dopravy a cestného hospodárstva. Mesto v súvislosti s vyhláseným verejným obstarávaním neplánuje meniť jednotlivé linky, alebo ich počet. „Súťaž je postavená na súčasnom objeme výkonov a aj liniek,“ dodáva Zrebná.

Podmienkou pre vozidlá MAD Trnava je, že musia byť vybavené elektronickými displejmi, akustickým vyhlasovaním informácií vrátane informácií pre nevidiacich, systémom počítania cestujúcich či wi-fi pripojením k internetu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM