Monika Hanigovská Samospráva

Zaklopať môžu aj na vaše dvere. Trnava sa stane súčasťou veľkého zisťovania

Prvý február je ten dátum, kedy odštartuje na Slovensku štatistické zisťovanie, do ktorého bola vybraná aj Trnava.

Ilustračný obrázok k článku Zaklopať môžu aj na vaše dvere. Trnava sa stane súčasťou veľkého zisťovania
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Štatistický úrad Slovenskej republiky požiadal o spoluprácu Mesto Trnava pri realizácii zisťovania údajov pre štatistiku rodinných účtov. Celkovo bolo vybraných 150 obcí. Zisťovanie sa uskutoční od 1. februára 2017 do 30. apríla 2017. Spravodajský portál Trnava 24 o tom informoval hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič.

V uvedenom období vybrané domácnosti v našom meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnosti osobitným poverením.

Účelom tohto štatistického zisťovania okrem iného je získať informácie o štruktúre, výške a vývoji výdavkov, spotrebe a príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu Slovenskej republiky, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a z. č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM