Dominika Handzušová Rôzne

45. ročník Trnavského objektívu: Ukážte svoj fotografický talent!

Blíži sa 45. ročník súťaže neprofesionálnych fotografov z okresov Trnava, Piešťany a Hlohovec. Do kedy môžete posielať svoje fotografie a v akých kategóriách sa súťaží?

Ilustračný obrázok k článku 45. ročník Trnavského objektívu: Ukážte svoj fotografický talent!
Zdroj: TASR

Trnavské osvetové stredisko v spolupráci s Mestom Trnava a Západoslovenským múzeom vyhlasuje súťaž Trnavksý objektív 2015. Súťažné práce je potrebné doručiť na oddelenie záujmovo-umeleckej činnosti Trnavského osvetového strediska na Bratislavskej 27 v Trnave.

„Súťaž a výstava fotografií má za cieľ zmapovať tvorbu amatérskych fotografov, umožniť im túto tvorbu prezentovať, aktivizovať fotoamatérov k novej fotografickej tvorbe, objavovať talentovaných autorob a podporovať ich umeleckú sebarealizáciu a ich vzájomnú umeleckú konfrontáciu,“ uvádzajú poslanie súťaže propozície Trnavského objektívu.

Do súťaže možno prijať práce, ktoré sa ešte Trnavského objektívu nezúčastnili v predchádzajúcich ročníkoch. Autor musí zaslať aspoň dve fotografie. Súťažné kategórie sú tri: čiernobiela, farebná fotografia a multimediálna prezentácia záberov, ktoré majú jednotnú dejovú a výtvarnú líniu (do 3 min.). Autori sú delení podľa veku do troch skupín: autori do 16 rokov, od 16 do 21 a autori nad 21 rokov.

Téma pre všetkých

Súťaž je tematicky neobmedzená, no pre rok 2015 vyhlásilo Národné osvetové centrum aj jednu tematickú kategóriu: rodina. V tejto kategórii platia technické podmienky zhodné s ostatnými, no hodnotené budú bez rozlíšenia veku.

Čas do konca mesiaca

Práce možno doručiť do konca januára – uzávierka je 31. Vyhlásenie výsledkov a odovzdanie ocenení bude na vernisáži výstavy 19. marca. Následne budú súťažné fotografie vystavované až do 18. mája v Západoslovenskom múzeu. Ocenené práce postúpia ďalej do krajskej súťaže, odtiaľ do celoštátnej súťaže AMFO 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM