Monika Hanigovská Rôzne

A je tu víkend: Parádne akcie v Trnave a okolí, ktoré môžete zažiť

Máme tu opäť víkend. Počas neho si môžete dopriať takéto parádne lákadlá v Trnave ale aj v okolí. Vybrali sme rovnú desiatku.

Ilustračný obrázok k článku A je tu víkend: Parádne akcie v Trnave a okolí, ktoré môžete zažiť
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Rozprávkové Vianoce v kaštieli

16.-17. december, Kaštieľ Chtelnica

Zažite rozprávkové Vianoce. Atmosféru Vianoc si budeme môcť dopriať aj v Chtelnici. A to naozaj originálne. V tamojšom kaštieli odštartuje počas víkendu lákavé podujatie. Počas dvoch dní sa v kaštieli predstaví zaujímavý program pre malých aj veľkých.

Sobota:

  • 11:00 Otvorenie brán Vianočného kaštieľa
  • 11:15 BANU
  • 12:00 Druhá Edícia
  • 12:45 Standard and komrades
  • 13:45 Hana Černá
  • 14:30 Hlohovčata
  • 15:00 Dominika Vopatová a Alžbeta Prvá – gitarové duo
  • 15:15 Lubo KONEČNÝ
  • 16:15 Janko Bielik
  • 16:45 Folklórny súbor Inovec z Hlohovca
  • 17:15 Janko Bielik
  • 17:45 Dominika Vopatová a Alžbeta Prvá – gitarové duo
  • 18:00 Kuky band

Celodenný program: remeselníci, tvorivé dielne pre deti, maľovanie na tvár, kone, burza kníh … Vo večerných hodinách: divadelné predstavenie Vianočná koleda.

Nedeľa:

  • 15:00 Jako Kedy
  • 16:00 Chick2chick

Stredoveké vianočné trhy

Vychutnajte si už po 6. krát vianočný stredovek v našom meste. Lákavá akcia, ktorá odštartovala už v piatok 15. decembra, sa nám prehupla aj do víkendu. Na Mikulášskom námestí sa predstavia aj počas víkendu remeselníci, zvieratká a mnohé iné lákadlá.

Nebude chýbať dobový punč. Na Stredovekých vianočných trhoch sa predstaví lákavá novinka, tzv. Živý adventný kalendár – o ktorom sme vás už informovali.

  • 16. december od 10.00 – 18.00 hod.
  • 17. december od 10.00 – 18.00 hod.

Modrý vták

16. december 19.00 Divadlo Jána Palárika,Trojičné námestie 2, (veľká sála)

Nenechajte si ujst zaujímavé predstavenie v našom meste. Symbolistická hra, nositeľa Nobelovej ceny za literatúru Mauricea Maeterlincka Modrý vták, patrí ku klenotom svetovej dramatickej tvorby určenej deťom. Autor v nej magickým spôsobom popisuje snovú výpravu dvoch detí za tajomným “modrým vtákom“. Je to rozprávková metafora o hľadaní ľudského šťastia.

Vianočný koncert

16. decembra 19.00 v Kostole sv. Jakuba, Trnava

Vychutnajte si v sobotu hudobné podujatie s názvom Vianočný koncert speváckeho zboru VOCI ALLEGRE. Program: Bob Chilcott: Oculi omnium, Verbum caro factum est – anonym, Javier Busto: Ave Maria, Ola Gjeilo: Ubi caritas, Tom Fettke: Majesty and glory, Daniel Elder: Lullaby, Alexander Moyzes: Nesiem vám noviny, Ivan Hrušovský: Koleda z Kysúc, Keď k nám príde Ježíšek (Pasú sa ovečky), Zdenko Mikula: V betlémskom salaši, Andrej Rapant: Čujte, čujte pastieri, Bob Chilcott: The Gift (úprava), Kirby Shaw: The holly and the ivy (úprava) a Tichá noc – (úprava František Prášil).

Star Wars: Poslední Jediovia

16. december 19.00 a 21.30, Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Legendárna vesmírna sága pokračuje. Tú budete môcť zažiť aj v Trnave. Vo filme Star Wars: Poslední Jediovia štúdia Lucasfim pokračuje sága rodu Skywalkerov. Rey, hrdinka predchádzajúceho filmu s názvom Sila sa prebúdza, sa pridáva k Lukovi Skywalkerovi a spolu odhaľujú pradávnu záhadu sily a tajomstvá minulosti rádu Jediov.

Vianočný smeč (nohejbal)

16. decembra od 9.00, Mestská športová hala, Trnava

Na svoje si prídu aj milovníci športu. Skočte si počas soboty napríklad na akciu s názvom Vianočný smeč (nohejbal). Ten sa odohrá v Mestskej športovej hale.

Vianočná atmosféra v chráme

17. december 20.00, v kostole sv. Jakuba, Trnava

Vychutnajte si pravú vianočnú atmosféru v kostole sv. Jakuba. Počas adventu a v rámci Aventných trhov už odštartovalo podujatie s názvom Adventné koncerty. Ako už názov napovedá, v obľúbenom trnavskom chráme sa postupne predstavia štyri vystúpenia. Prvé, odštartovalo už 2. decembra. Druhé si mohli poslucháči vychutnať 10. decembra.

Tretie vianočné vystúpenie sa uskutoční 17. decembera 2017 o 20.00 hod. Nechajte sa zlákať koncertom – Iva Bittová & Čikori. Turné k novému albumu Čikori – At Home, vstupné: 7€.

Pre najmenších

17. december o 15.00 a 17.00, radnica, Trnava

Na svoje si prídu aj naši najmenší. Mesto počas decembra pripravilo lákavú novinku. Radnica odštartovala program s názvom Rozprávky divadla Dvor zázrakov na radnici. Nedeľné divadielko na radnici (v západnom krídle) predstaví zvedavým očkám poslené vystúpenie, známu rozprávku – O dvanástich mesiačikoch. Vstupné: 2€.

Predposledný výstup na mestskú vežu

17. december 17.00 a 18.30, Mestská veža, Trojičné námestie, Trnava

Dopriať si budeme môcť aj výstup na mestskú vežu v rámci Adventných trhov. Ako informujú organizátori akcie, sprievodca vás schodík po schodíku zoznámi s príbehmi a legendami veže, v ktorej v minulosti žili nielen hlásnici. Okrem zaujímavých informácií vás zaisto poteší krásny výhľad na vianočnú Trnavu. Posledný vstup sa uskutoční 21. december o 17.00 a 18.30 hodine. Vstupné: 4 € dospelí, 2 € deti.

Tri želania

17. december 13.30 a 15.30, Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Rodinná filmová rozprávka Tri želania (orig.názov Přání k mání), rozpráva poetickou a humornou formou, príbehy niekoľkých podôb lásky: o trápeniach násťročného Alberta, ktorý je až po uši – a hlavne neopätovane – zamilovaný do sestry svojho najlepšieho kamaráta, o láske medzi Albertovými rodičmi, teda o varietnom kúzelníckom duu prežívajúcom krízu stredného veku a tiež o rodičovskej lás­ke.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM