Správy

Ako sa schladiť počas horúčav? V Trnave pomáhajú hmlové zariadenia a fontánky

Tohtoročné leto je zatiaľ mimoriadne horúce. Viete, kde pri prechádzaní Trnavou narazíte na miesta, ktoré ponúknu príjemné osvieženie v podobe hmly a čistej pitnej vody?

Ilustračný obrázok k článku Ako sa schladiť počas horúčav? V Trnave pomáhajú hmlové zariadenia a fontánky
Zdroj: Mesto Trnava

Horúce letné dni nám v Trnave pomáhajú zvládnuť viaceré fontánky s pitnou vodou a hmlové zariadenia.

Hmlové trysky

„Počas rozpálených letných dní ochladzujú hmlové trysky vzduch v najhorúcejších zónach mesta, kde prinášajú vlnu osvieženia a úľavy od tepla. Spríjemňujú tiež pobyt na detských ihriskách,“ informuje mesto Trnava.

Hmlové zariadenia sú nainštalované na Hlavnej ulici v časti za heštegom, kde nájdete rovno dve takéto zariadenia, rovnako dve sú na Trojičnom námestí na mobilnom záhone a po jednom na detskom ihrisku na Limbovej a na ihrisku na Gejzu Dusíka.

Napite sa čerstvej vody

Príjemné osvieženie prinášajú aj fontánky s pitnou vodou. Osviežiť sa môžete na týchto miestach: Hlavná ulica (oproti radnici), Hlavná ulica (pri banke), Divadelná ulica, Univerzitný parčík (Hornopotočná ulica), Jeruzalemská ulica (kašna), Park J. Kráľa, Parčík, Bela IV., Zelený kríček, detské ihrisko na Limbovej, detské ihrisko na Vodárni a detské ihrisko pri sídle TTSK.

„Charakter a atmosféru mesta významné dotvárajú aj okrasné fontány. Tie neplnia iba estetickú funkciu, ale aj prirodzene zlepšujú mikroklímu vo svojom okolí. Nie sú však určené na kúpanie a voda z nich nie je vhodná na pitie,“ dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM