Lucia Lauková Krimi

Celý deň pil, no aj tak si sadol za volant: Opitý muž šoféroval po Trnave s 3,15 promile!

Opitý muž šoféroval v Trnave zo strany na stranu. Policajtom bolo už po vystúpení z auta jasné, že muž bol silne pod vplyvom alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Celý deň pil, no aj tak si sadol za volant: Opitý muž šoféroval po Trnave s 3,15 promile!
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti si podozrivú jazdu vodiča na aute Škoda Fabia všimli na Mikovíniho ul. v Trnave. „Muž mal, krátko po 15:00 h, jazdiť zo strany na stranu a ohrozovať tak ostatných účastníkov premávky. Okamžite sa ho preto rozhodli zastaviť a skontrolovať,“ uvádza polícia.

Na ich prvotné výzvy na zastavenie však vodič nereagoval a pokračoval ďalej v jazde. „Na ulici Bulharská ho, ako náhle to bolo možné, policajti predbehli a autom mu zablokovali cestu,“ opisuje zásah polícia.

Prečítajte si tiež

Policajtom bolo už po vystúpení z auta jasné, že muž bol silne pod vplyvom alkoholu. „Túto skutočnosť potvrdila aj dychová skúška, pri ktorej mu v dychu zistili 1,51 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 3,15 promile. Pri kontrole hliadka dokonca zistila, že muž má súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do roku 2025,“ dodáva polícia.

Muž policajtom povedal, že mal celý deň popíjať víno a potom mal zaviezť svojho otca na pravidelné ošetrenie k doktorovi. Tam však už nedošli a namiesto zdravotníckeho zariadenia muž skončil v policajnej cele.

„Poverený policajt obvinil 52-ročného vodiča z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. V rámci tzv. superrýchleho konania sa muž už stihol postaviť pred sudcu, ktorý mu teraz uložil už aj nepodmienečný trest odňatia slobody,“ konštatuje trnavská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy z Trnavy

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM