Správy

Cestári Trnavského kraja sú pripravení na zimu: O zjazdnosť sa bude starať 135 vodičov

Cestári sú pripravení na zimnú údržbu ciest. Na strediskách je naskladnených 5-tisíc ton soli, 106-tisíc litrov soľanky a 3 100 ton kameniva.

Ilustračný obrázok k článku Cestári Trnavského kraja sú pripravení na zimu: O zjazdnosť sa bude starať 135 vodičov
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

O zjazdnosť ciest v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) sa bude počas nadchádzajúcej zimy starať flotila mechanizmov, 135 vodičov a 59 dispečerov. Okrem údržby 1 600 kilometrov ciest druhej a tretej triedy bude Správa a údržba ciest (SÚC) TTSK opäť udržiavať niektoré cesty prvej triedy na základe zmluvy so Slovenskou správou ciest. Informoval o tom riaditeľ SÚC Dalibor Trebichalský.

Začiatok obdobia zimnej údržby ciest v TTSK je stanovený na 15. novembra, no vzhľadom na priaznivé poveternostné podmienky spúšťa SÚC zimnú údržbu spravidla na prelome novembra a decembra. Podľa Trebichalského sú personálne, technicky a materiálne na obdobie zimnej údržby ciest pripravení. Na strediskách je naskladnených 5-tisíc ton soli, 106-tisíc litrov soľanky a 3 100 ton kameniva.

Prečítajte si tiež

Vlastná technika

„Naďalej pokračujeme v trende zefektívňovania zimnej údržby, pričom nám v tom pomáha čiastočne počasie, ale najmä optimalizácia využívania posypového materiálu a v neposlednom rade vlastná technika, ktorú využívame celoročne,“ povedal.

K dispozícii je 56 sypačov a 27 traktorov s radlicou, jeden traktor sypač, snehová fréza a 23 nakladačov. Organizácia vykonáva zimnú údržbu zo stredísk v Trnave, na Bukovej, v Červeníku, Piešťanoch, Seredi, Galante, Dunajskej Strede, Šamoríne, Veľkom Mederi, Senici, Holíči a Sekuliach. Okrem cestmajsterstiev má zriadené skládky posypového materiálu vo Vojke nad Dunajom, v Rovensku a v Jablonici.

Výkon zimnej údržby sa realizuje na základe operačného plánu, o ktorom budú informovaní krajskí poslanci na decembrovom zasadnutí zastupiteľstva TTSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM