Správy

Chcete pracovať pre Divadlo Jána Palárika? Hľadá nového umeleckého šéfa!

V obľúbenom trnavskom divadle sa uvoľnila dôležitá pozícia. Čo bude náplňou práce nového umeleckého šéfa?

Ilustračný obrázok k článku Chcete pracovať pre Divadlo Jána Palárika? Hľadá nového umeleckého šéfa!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Divadlo Jána Palárika (DJP) v Trnave hľadá nového umeleckého riaditeľa. Očakáva, že sa bude podieľať na príprave inscenácií, vzdelávacích a sprievodných programov divadla a bude zodpovedný za vývoj programovej skladby.

Pozícia sa uvoľnila po odchode doterajšieho umeleckého šéfa Juraja Bielika k začiatku tohto roka. Uvádza to DJP na svojom webe.

Desaťročia tvorivej činnosti

DJP je kamenné divadlo so stálym umeleckým súborom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja. Sídli v najstaršej dodnes slúžiacej divadelnej budove na Slovensku.

Jeho profesionálna divadelná činnosť sa začala v roku 1973, medzi významné obdobia patrí éra, keď divadlo profilovali režisérske osobnosti Juraj Nvota a Blaho Uhlár a zameriavalo sa na tvorbu pre deti a mládež.

Prečítajte si tiež

Čo požadujú?

V súčasnosti sa DJP vracia k tomuto odkazu svojou dramaturgiou hlavnej programovej línie a vytvorením rámca nadstavbových aktivít.

Od nového umeleckého šéfa DJP okrem iného požaduje dramaturgickú invenciu, schopnosť odlíšiteľne profilovať divadlo cez témy a tituly i prizvať k spolupráci zaujímavých umelcov a snahu o neustály rozvoj umeleckých kapacít divadla. Záujemcovia majú možnosť prihlásiť sa do výberového konania do 10. marca.

„Finančné ohodnotenie pozície: V súlade so zákonom č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme je maximálna platová trieda 8, minimálna výška funkčného platu je 998 eur. Funkčný plat bude zodpovedať plneniu predpísaných kvalifikačných a odborných predpokladov vrátane skutočnej praxe uchádzača/-ky a bude navýšený o riadiaci a osobný príplatok,“ informuje divadlo na svojom webe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

🎭 VÝBEROVÉ KONANIE NA UMELECKÉHO ŠÉFA/UMELECKÚ ŠÉFKU Divadlo Jána Palárika v Trnave vyhlasuje výberové konanie na...

Posted by Divadlo Jána Palárika v Trnave on Friday, February 17, 2023
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM