Tlačové správy

Detox nepotrebujete. Tu sú odporúčania, ako zlepšiť svoje návyky

Vedeli ste, že detox tela je len mýtus? Telo sa totiž prečisťuje nepretržite samo. Najviac mu pomôžete, ak zlepšíte svoju životosprávu.

Ilustračný obrázok k článku Detox nepotrebujete. Tu sú odporúčania, ako zlepšiť svoje návyky
Zdroj: PMI

Jar sa už tradične spája s potrebou jarnej očisty. No mnohí zájdu ešte ďalej a telo vystavujú radikálnym diétam a extrémnym zmenám. Takéto zásahy do životosprávy však nepomáhajú. V horšom prípade zanechávajú dlhodobé stopy na zdraví. Odborníci upozorňujú, že zmeny treba zavádzať s mierou a postupne.

Hýbte sa, jedzte pestro a vyvážene

Znížili ste príjem potravy, zaradili dvakrát väčšie množstvo ovocia a zeleniny a cvičíte sedem dni v týždni. Je vám tento postup blízky? Enormne si vyčerpávate telo a čo je ešte horšie, riskujete dopady extrémneho stresu. Viete prečo? Aj napriek tvrdému režimu sa vám nepodarí zhodiť požadované kilá za dva týždne a možno ani dva mesiace. Miesto endorfínov z cvičenia a zdravého vyváženého jedla sa dostaví frustrácia, ktorú nakoniec vystrieda rezignácia. Ste tam kde ste boli, ak nie ešte ďalej. To je ten dôverne známy jo-jo efekt. Mimochodom, sklamanie z nedosiahnutých cieľov a s ním nastupujúci stres môžu byť spúšťačom ďalších zlozvykov.

Zdroj: PMI

Čo tak posledná cigareta?

Koľkokrát ste skúsili skoncovať s fajčením zo dňa na deň a aký bol výsledok? Ak sa vám to zatiaľ nepodarilo, možno patríte do skupiny dospelých fajčiarov, ktorí aj napriek veľkej snahe nevedia prestať fajčiť. Aj v tomto prípade však veda prináša riešenie a to vo forme bezdymových zariadení, ktoré sú vhodnejšou alternatívou oproti klasickým cigaretám. Prečo je tomu tak? Jedným z pretrvávajúcich mýtov je, že ochorenia spojené s fajčením – a to i rakovinu – spôsobuje samotný nikotín. Existuje pritom všeobecný vedecký konsenzus, že príčinou zdravotných ťažkostí sú škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní tabaku. Takto vzniká decht – zvyšok dymu po zhorení cigarety, ktorý je zmesou chemických zlúčenín s obsahom karcinogénnych a toxických látok. Nikotín teda nie je hlavnou príčinou chorôb spojených s fajčením. Tou sú škodlivé chemické látky v cigaretovom dyme, ktoré vznikajú pri horení tabaku.

Zdroj: PMI

Skúste to bez dymu

Klasické cigarety sťažujú dýchanie. Aj v tomto prípade sú bezdymové alternatívy vhodnejším riešením, čo dokazujú aj najnovšie štúdie. ​Po úplnom prechode na IQOS bezdymové zariadenia môžete lepšie dýchať, ako keby ste pokračovali vo fajčení klasických cigariet, čo dokazuje aj šesťmesačná klinická štúdia vykonaná v USA s 984 dospelými fajčiarmi. Dôvodom je to, že IQOS tabak nespaľuje, ale len nahrieva, a nevytvára tak škodlivý dym. A aj keď je najlepšie prestať s fajčením a užívaním nikotínových výrobkov úplne, nie vždy je to jednoduché rozhodnutie. Kým tento krok definitívne urobíte, zvoľte si miesto klasických cigariet vhodnejšie bezdymové zariadenie IQOS ILUMA.

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

Zdroj: PMI

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: PMI
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM