Monika Hanigovská Rôzne

Dobré správy pre milovníkov bicyklov: Novinky, aké sa chystajú v Trnave!

Pre milovníkov cyklistiky máme dobré správy. V Trnave sú totiž v pláne viaceré novinky, ktoré potešia predovšetkým práve ich.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre milovníkov bicyklov: Novinky, aké sa chystajú v Trnave!
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

Priaznivci jazdy na dvoch kolesách sa môžu tešiť. V Trnave sa totiž chystajú nové cyklochodníky. Mesto s nimi ráta už v dohľadnom čase.

„Na Šrobárovej má byť cyklochodník súčasťou kompletnej rekonštrukcie ulice, ktorá by sa mala začať ešte v tomto roku. Chodník pre chodcov a cyklistov popri Kamennej ceste by sa mal začať realizovať tiež ešte v tomto roku,“ povedal Matej Lančarič, druhý zástupca primátora.

Ďalšia zmena, ktorá poteší cyklistov podľa Lančariča má nastať aj na Rybníkovej ulici. „Na cyklochodník na Rybníkovej momentálne prebieha súťaž na dodávateľa, zrealizovaný by mal byť ešte v tomto roku,“ prezradil pre spravodajský portál Trnava 24.

Navyše, nedávno zrekonštruovaný cyklochodník v promenáde má nový upravený povrch. Čadičové kocky bývali nebezpečné najmä v daždivom počasí aj v zime. Chodník je obľúbenou trasou cyklistov aj oddychujúcich Trnavčanov. Zmien by sa mal dočkať aj priľahlý park. „Úpravu čaká aj priľahlý park v budúcich rokoch v závislosti od finančných možností,“ dodal na záver Matej Lančarič.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM