Lucia Lauková Krimi

DRÁMA v garáži nákupného centra: Muž so ZBRAŇOU mieril na ženu, v aute mala deti

Ozbrojený muž vyčíňal v priestoroch parkoviska v Trnave. Zbraň namieril aj na ženu, ktorá viezla v aute maličké deti.

Ilustračný obrázok k článku DRÁMA v garáži nákupného centra: Muž so ZBRAŇOU mieril na ženu, v aute mala deti
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Trnavskí policajti zadržali a obvinili 48-ročného recidivistu z okresu Nitra, ktorý sa mal v poslednom období zdržiavať v okrese Galanta. Muž skončil vo vyšetrovacej väzbe v Ilave.

„Viacnásobný recidivista si mal v stredu podvečer vyhliadnuť vodičku, ktorá nasadala do zaparkovaného auta na parkovisku trnavského nákupného centra. Zrazu mal otvoriť predné dvere a namieriť na ženu zbraň. Tá okamžite z auta vystúpila a utiekla preč,“ uvádza polícia.

Prečítajte si tiež

Prepadol matku s deťmi

O pol hodinu neskôr mal muž svoj čin na parkovisku zopakovať. Tentokrát otvoril zadné dvere auta, ktorého vodička práve vychádzala z podzemných garáží. V aute pritom sedeli aj jej dve maličké deti.

„Muž na ženu namieril zbraň a žiadal od nej, aby ho odviezla do Serede, čo vystrašená žena z obavy o svoj život aj urobila. Počas jazdy jej zobral aj peňaženku a osobnými dokladmi, hotovosťou a platobnou kartou, s ktorou neskôr 4-krát zaplatil,“ opisuje udalosti polícia.

Muža chytili

Prípadmi sa ihneď začali zaoberať trnavskí kriminalisti. Policajtom sa operatívnou činnosťou, analýzou kamerových záznamov a pomocou svedeckých výpovedí podarilo osobu podozrivú zo skutku rýchlo stotožniť a zadržať.

„Pri incidentoch mal pritom použiť napodobeninu krátkej strelnej zbrane, ktorú si mal krátko pred tým zakúpiť v hračkárstve. Napodobeninu zbrane mu policajná hliadka zaistila. Muž sa nakoniec policajtom k obom skutkom priznal,“ konštatuje polícia.

Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu vydierania a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie.

„Trnavský sudca sa s návrhom stotožnil a policajti viackrát súdne trestaného muža eskortovali do výkonu väzby. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 10 rokov,“ dodáva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM