Lucia Lauková Krimi

Dráma v Trnave: Muž hrozil, že skočí zo strechy! Vyjednávanie trvalo 6 hodín

Na sídlisku Družba zasahovala polícia. Po streche bytového domu sa nebezpečne pohyboval muž. Hrozilo, že skočí. Policajní vyjednávači s ním komunikovali šesť hodín.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v Trnave: Muž hrozil, že skočí zo strechy! Vyjednávanie trvalo 6 hodín
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia zasahovala v stredu večer na Hlbokej ulici na sídlisku Družba v Trnave. Po streche bytovky sa nebezpečne pohyboval muž.

Na miesto vyrazili viaceré hliadky. „Prví na miesto dorazili policajti PMJ, ktorí s mužom nadviazali kontakt. Vzápätí dorazili policajti z obvodných oddelení, ktorí zabezpečili okolie domu, aby nedošlo k prípadnému zraneniu nezúčastnených osôb,“ uvádza polícia.

Operačný dôstojník vyhodnotil situáciu ako vysokoprofilový incident a na miesto vyslal špecializovaný tím zložený z policajných vyjednávačov, psychológov, ale aj útvar PPÚ, ktorý bol pripravený zasiahnuť podľa vývoja situácie.

Prečítajte si tiež

Vyjednávanie trvalo 6 hodín

Policajní vyjednávači s mužom niekoľko hodín intenzívne komunikovali. „Ich prioritou bolo hlavne dostať muža do bezpečia a bez následkov ho odovzdať do rúk privolaných záchranárov. Po takmer 6 hodinách bolo vyjednávanie policajtov úspešné a nebol potrebný invazívny zákrok,“ uvádza polícia.

Muž začal spolupracovať a k fatálnym následkom na jeho zdraví a živote nedošlo. „Krátko po polnoci ho previezli záchranári do trnavskej nemocnice. Ďakujeme, všetkým, ktorí nám pomohli náročnú situáciu zvládnuť,“ dodala polícia.

Polícia v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje zvedavcov, aby v akejkoľvek vyhrotenej situácii „plne rešpektovali pokyny policajných hliadok a nesnažili sa dostať do blízkosti incidentu. Ide aj o vašu bezpečnosť“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

ÚSPECH POLICAJNÝCH VYJEDNÁVAČOV: MUŽ S POLÍCIOU NAKONIEC SPOLUPRACOVAL 🤝 Operačné stredisko Polícia SR - Trnavský kraj...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, August 3, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM