Správy

Hral v známych filmoch i seriáloch: V divadle smútia za kolegom, zomrel Michal Monček

Hral v seriáloch Škola detektívky i Život bez konca. Aj ako senior sa objavoval v početných seriáloch Ordinácia v ružovej záhrade či Tajné životy.

Ilustračný obrázok k článku Hral v známych filmoch i seriáloch: V divadle smútia za kolegom, zomrel Michal Monček
Zdroj: pixabay.com

Vo veku 88 rokov zomrel v piatok (17. 11.) v Bratislave dlhoročný herec trnavského divadla Michal Monček. Informuje o tom Divadlo Jána Palárika v Trnave na sociálnej sieti.

Michal Monček sa narodil 10. septembra 1935 v obci Červený Kameň v okrese Ilava. Po štúdiu herectva nastúpil do Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, od roku 1974 pôsobil v Trnave.

Kde sme ho videli

Do odchodu do dôchodku účinkoval v mnohých inscenáciách, mal pedagogické aktivity, účinkoval v rozhlase, v televízii a má bohatú filmografiu.

Jeho meno je medzi hercami v tituloch ako Pacho, hybský zbojník, Trofej neznámeho strelca, Sváko Ragan, Do posledného dychu, ale aj Anjel milosrdenstva či Legenda o lietajúcom Cypriánovi.

Hral v seriáloch Škola detektívky i Život bez konca. Aj ako senior sa objavoval v početných seriáloch Ordinácia v ružovej záhrade či Tajné životy.

Vážené diváčky a vážení diváci, s ľútosťou vám oznamujeme, že v piatok 17. novembra 2023 zomrel vo veku 88 rokov herec...

Posted by Divadlo Jána Palárika v Trnave on Friday, November 17, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM