Dominika Handzušová Správy

Kam zapísať dieťa na školu? Pozrite sa, čo ponúkajú trnavské základky

Zápis budúcich prváčikov je už za dverami, niektoré školy ešte môžete navštíviť v rámci Dní otvorených dverí. Pozreli sme sa na to, aké špecializácie ponúkajú základné školy v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Kam zapísať dieťa na školu? Pozrite sa, čo ponúkajú trnavské základky
Zdroj: TASR

Na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava bude zápis vo štvrtok 15. a v piatok 16. januára od 10:00 hod. do 18:00 hod. Podobne termíny má aj cirkevná a súkromná základná škola, prehľadnú tabuľku si môžete pozrieť TU.

Základná škola na ulici Maxima Gorkého a Súkromná základná škola BESST majú aj v januári ešte Deň otvorených dverí. V stredu 14. januára si môžete pozrieť ich priestory a spôsob vyučovania.

„Prehliadka školy je spojená s možnosťou návštevy vyučovania v nultom ročníku, 1. A, 1. B a 1. C v čase od 9:00 hod. do 11:00 hod.“ informuje web školy na Tulipáne.

Základná škola na Gorkého má okrem nultého ročníka aj špecializované triedy. Jej koncepčný zámer zohľadňuje potreby žiakov zo spoločensky znevýhodneného prostredia. Na deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami (telesný postich, poruchy reči a učenia) sa zameriava Základná škola na ulici Andreja Kubinu či Spartakovská.

Športové triedy

Spartakovská má okrem toho aj športovú prípravu pre hokej a stolný tenis. Podporu tried so športovou prípravou na druhý stupeň zameranú na futbal má škola na ulici Kornela Mahra. Je tu tiež posilnenie prírodovedných predmetov. Rovnaké zameranie, no namiesto futbalu basketbal pre dievčatá a hádzanú pre chlapcov, poskytuje Atómová.

Ďalšie zameranie

Základná škola na ulici Jána Bottu vo vyučovaní využíva prvky tvorivej dramatiky. Širší rozvoj vzdelávania v oblasti informačných a komunikačných technológií ponúka škola na námestí SUT. Základná škola v Modranke je zameraná na rozvoj environmentálnej výchovy. Posilnenie prírodovedných predmetov a zvdelávanie detí s intelektovým nadaním poskytuje Vančurova.

Súkromná základná škola BESST ponúka bilingválne vzdelávanie – vyučovanie nielen v slovenskom, ale aj anglickom jazyku. Pôsobia tu vyučujúci, pre ktorých je anglický jazyk rodným. Škola má medzinárodný program Cambridge University, vzdelávací program je ale kompatibilný so štátnym.

Deň otvorených dverí na Súkromnej základnej škole BESST je v stredu 14. januára od 8:30 hod. do 14:35 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM