Monika Hanigovská Komunálne voľby

Kandidát na primátora Trnavy R. Mráz (40): Má jasnú predstavu o rozvoji mesta

Kandidatúru na post primátora Trnavy ohlásil aj Rastislav Mráz (KDH). Prvé vyjadrenie o tom, čo by chcel pre Trnavu prioritne urobiť po získaní primátorského kresla.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na primátora Trnavy R. Mráz (40): Má jasnú predstavu o rozvoji mesta
Zdroj: Rastislav Mráz Facebook

Kandidatúru na post primátora Trnavy pre tohtoročné komunálne voľby ohlásil vo štvrtok Rastislav Mráz (KDH). Súčasný poslanec mestského zastupiteľstva i krajského parlamentu za kresťanských demokratov chce prioritne riešiť v meste otázku dopravy.

Svoj volebný program predstaví koncom mája, k spolupráci privoláva Trnavčanov. Je zatiaľ jediným protikandidátom súčasného primátora Petra Bročku, ktorý ohlásil záujem kandidovať pre svoje druhé volebné obdobie.

Mráz (1978) je predsedom okresného centra KDH v Trnave. Povedal, že na miestnej úrovni rokuje hnutie o predvolebnej spolupráci so stranou Sloboda a solidarita (SaS), s ktorou boli úspešní aj v krajských voľbách. Z tejto spolupráce teraz vylúčil stranu Smer-SD a Kotleba-Ľudová strana Naše Slovensko.

Rozhovory s Trnavčanmi aj sociálne siete

Pre komunálne voľby plánuje hnutie v Trnave postaviť kandidátku, ktorá bude „mix súčasných ľudí s novými“. Vo volebnej kampani chce kandidát na primátora využiť predovšetkým stretnutia a rozhovory s Trnavčanmi, dôležitým fenoménom sú podľa neho sociálne siete. V tom sa podľa neho bude odlišovať jeho kampaň od kampaní jeho predchodcov, primátorov Štefana Bošnáka (štyri volebné obdobia) a Vladimíra Butka (jedno volebné obdobie), na ktorých pôsobenie chce Mráz nadviazať.

"Mám jasnú predstavu o rozvoji mesta, potrebujeme vytvoriť úzku spoluprácu s odborníkmi a občanmi,“ povedal.

Mráz chce klásť dôraz popri doprave aj na otázku vytvárania pracovných miest.

„Hoci je okres Trnava regiónom s najnižšou nezamestnanosťou na Slovensku, pôjde o vytváranie podmienok na vznik pracovných pozícií s vyššou pridanou hodnotou,“ povedal počas ohlásenia svojej kandidatúry novinárom. Predvolebný boj chce viesť korektne, pripravuje sa na „pozitívnu vojnu vízií“.

Čo povedal A.Hlina a Š. Bošnák

Na predstavení kandidáta sa zúčastnil aj predseda KDH Alojz Hlina. Povedal, že ho teší, že hnutiu sa podarilo vygenerovať z vlastných radov kandidáta na primátora krajského mesta. „Bolo by zvláštne, keby v malom Ríme nemalo KDH koho postaviť,“ dodal.

Bývalý primátor Bošnák povedal, že politika KDH v Trnave bola vždy v prospech ľudí a radnica hľadala cesty, ako napomôcť aj realizácii projektov, ktoré nemala samospráva vo svojej právomoci.

Ako príklad uviedol príchod automobilky, kde rokovania zástupcov mesta zohrali pozitívnu úlohu. „V ceste starostlivosti o ľudí treba pokračovať, aby zostali v meste bývať, aby si tu mladí mohli zakladať rodiny a mali tu svoju prácu,“ uviedol Bošnák.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne FB Rastislav Mráz

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM