Monika Hanigovská Rôzne

Majte ich pokope: Prehľad najčítanejších článkov z Trnavy a okolia

Týždeň sa nám opäť končí. Čo najzaujímavejšie a najdôležitejšie sa udialo počas neho? Obzrite sa s nami späť. Pozrite si päť načítanejších správ.

Ilustračný obrázok k článku Majte ich pokope: Prehľad najčítanejších článkov z Trnavy a okolia
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V Trnave nové Retro múzeum

Na mape múzeí pribudlo ďalšie a to rovno v Malom Ríme. Retro múzeum poodhalí návštevníkom vzácne aj raritné výstavné kúsky. Staré hodiny, raritné písacie stroje, unikátne bicykle, zachovalé autá i práčky, magnetofóny, televízory a ďalšie exponáty predovšetkým z druhej polovice 20. storočia ponúka nové múzeum v našom meste. Pozrite si jeho lákadlá.

Zvyk s protitureckých bojov

Cez dedinku prechádzala skupina krásne oblečených mládencov aj dievčat, pričom pochod dopĺňala hlasná dychová hudba Chtelničanka. Mužská časť tejto skupiny predvádzala tzv. šabľový tanec a potom s dievčatami rezko vytancovali všetko naokolo. Aj taký obraz sa naskytol v malebnej obci Chtelnica. Pozrite si obrazom lákavé podujatie.

Trnava udelí ocenenia

Na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Trnave sa udelia významné ocenenia. Vybrané osobnosti si prevezmú čestné občianstvo nášho mesta a súčasne aj Ceny mesta Trnava, ale aj ocenenia s názvom Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Trnavy. Ocenenia sa tradične odovzdajú v prvú marcovú nedeľu. Poznáme osobnosti, ktoré si prevezmú ocenenie.

Kruhové mólo

Trnavčania sa možno dočkajú novej oddychovej lokality a to priamo na hladine známeho rybníka v Kamennom mlyne.Náklady v podobe pevného kruhového móla, prístupového pontónu a príjazdovej komunikácie sú celkovo priebežne vyčíslené na sume 780-tisíc eur. Pozrite sa teraz na tento projekt podrobnejšie.

Koruna s drahokamami aj perlami

Kultovú korunu s mnohými prívlastkami stráži Západoslovenské múzeum v Trnave. Korunu z roku 1687 darovala samotná cisárovná Eleonóra. Korunu z Trnavy si môžete detailne vychutnať v našom priloženom videu ale aj v samostatnej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM