Rôzne

Meranie tuku v tele, cholesterolu aj určovanie BMI: V Trnave zažijeme deň obezity

Do Európskeho dňa obezity sa Slovensko zapojí v tomto roku prvýkrát a v jeho programe figuruje aj mesto Trnava. Už v túto sobotu sa budú môcť záujemcovia stretnúť s lekármi, športovými inštruktormi i výživovými poradcami.

Ilustračný obrázok k článku Meranie tuku v tele, cholesterolu aj určovanie BMI: V Trnave zažijeme deň obezity
Zdroj: TASR

Akcia potrvá od 10. do 14. hodiny a bude sa konať na nádvorí radnice na Hlavnej ulici . Návštevníkom budú k dispozícii odborníci na liečbu obezity, ktorí poskytnú konzultácie a zhodnotia rizikové faktory rozvoja pridružených ochorení.

Budú merať krvný tlak, cholesterol a glukózu v krvi, určovať BMI, obvod pása, merať množstvo svalstva a tuku v tele, zostavovať zdravý jedálny lístok „na mieru“ pomocou softvéru, prezentovať športové aktivity zamerané na optimalizáciu hmotnosti a napomáhajúce rozvoju a udržiavaniu pohybových schopností. Nebude chýbať ani čítanie o obezite, pridružených ochoreniach a o ich liečbe.

Podujatie pripravila Slovenská obezitologická spoločnosť, partnerom v Trnave je kancelária mestského úradu Zdravé mesto. Záštitu nad Slovenským dňom obezity prevzala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a Ministerstvo zdravotníctva SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM