Rastislav Búgel Samospráva

Mesto hľadá nové firmy na údržbu zelene: V hre sú 2 milióny štvorcových metrov plôch

Do verejnej súťaže o údržbu zelene na území mesta Trnava sa záujemcovia môžu prihlásiť do 12. apríla. Úspešní uchádzači budú v nasledujúcich 48 mesiacoch udržiavať viac ako 2 milióny štvorcových metrov (m2) verejných zelených plôch.

Ilustračný obrázok k článku Mesto hľadá nové firmy na údržbu zelene: V hre sú 2 milióny štvorcových metrov plôch
Zdroj: TASR

Radnica vypísala súťaž po tom, ako primátor Peter Bročka už nemal záujem podpísať opakované predĺženie zmlúv s doterajšími dodávateľmi služby. Zmluvy uzatvorené pred mnohými rokmi považoval za nevýhodné pre mesto. Hodnota zákazky je 2,408 milióna eur bez DPH.

Údržba plôch zahŕňa kosenie, vyhrabávanie, hnojenie trávnatých plôch, hrabanie lístia, likvidáciu inváznych rastlín, jarné a jesenné čistenie pozemkov, ručné vyzbieranie rozptýleného odpadu, zavlažovanie a údržbu závlahových systémov. Zákazka je rozdelená na dve časti – prvou sú mestské časti Trnava – Stred, Západ, Juh a miestna časť Trnava – Modranka s úhrnnou plochou cez 1 milión m2, druhou mestské časti Sever a Východ s úhrnnou plochou cez 900 000 m2. Záujemcovia musia dokladovať dostatočné technické vybavenie na splnenie požiadaviek mesta.

Primátor pred časom nevylúčil v danej súvislosti ani pokračovanie spolupráce s doterajšími firmami za nových podmienok.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM