Monika Hanigovská Rôzne

Môžu zazvoniť aj u vás: Takýto opytovatelia navštevujú trnavské domácnosti

Možno už aj vám zaklopali na dvere, alebo ešte iba zaklopú. Vybrané trnavské domácnosti navštevujú opytovatelia. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Môžu zazvoniť aj u vás: Takýto opytovatelia navštevujú trnavské domácnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Štatistický úrad Slovenskej republiky požiadal o spoluprácu Mesto Trnava pri realizácii dvoch prieskumov. Ide o prieskum s názvom „Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC)“, ktorý odštartoval 10. apríla a bude ukončený 29. mája 2017.

Druhý prieskum začal dnešným dňom, má názov „Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov (IKT).“ Ten bude ukončený 30. mája 2017.

V prípade zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností je cieľom daného projektu vytvoriť spoločný rámec pre produkciu pravidelných údajov o chudobe, o príjmoch a životných podmienkach domácností v krajinách Európskej únie.

Vybrané domácnosti v tomto prípade navštívia odborne vyškolení opytovatelia – externí zamestnanci Štatistického úradu SR, ktorí sú povinní pri návšteve domácnosti preukázať sa poverením a preukazom totožnosti.

V prípade zisťovania o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a jednotlivcov, zaujíma opytovateľov úroveň vybavenia vybraných domácnosti informačnými a komunikačnými technológiami. Toto zisťovanie ďalej slúži aj na zaznamenanie úrovne znalostí a zručností obyvateľstva a schopnosť využitia IKT.

Výsledky tohto zisťovania budú slúžiť na posúdenie vývoja v oblasti informačných a komunikačných technológií aj pri medzinárodnom porovnávaní. Odborne vyškolení externí opytovatelia ŠÚ SR budú zisťovať a zapisovať požadované údaje za domácnosť a vybraného jednotlivca do dotazníka alebo tabletu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM