Správy

Muž prešiel do protismeru a zdemoloval niekoľko áut: Zranil aj vlastnú dcéru

Pri nehode došlo k poškodeniu piatich áut. Zranenia utrpela aj vodičova päťročná dcéra.

Ilustračný obrázok k článku Muž prešiel do protismeru a zdemoloval niekoľko áut: Zranil aj vlastnú dcéru
7
Galéria

K zraneniu dieťaťa a staršej cyklistky došlo pri dvoch pondelkových (15. 1.) nehodách v Trnavskom kraji. Obidve previezli na ošetrenie do nemocnice, polícia prípady vyšetruje. Uvádza to na sociálnej sieti.

Zranenie dieťaťa si vyžiadala nehoda, pri ktorej sa nevenoval 35-ročný vodič Škody Fabie dostatočne vedeniu auta. Na hlavnom ťahu cez Holíč prešiel do protismeru, kde narazil do viacerých zaparkovaných vozidiel. Došlo k poškodeniu piatich áut a celková škoda sa vyšplhala na 10 500 eur. Zranenia utrpela jeho päťročná dcéra, vodičovi alkohol polícia v dychu nenamerala.

„Z komunikácie vyplynulo, že by mohol byť pod vplyvom iných návykových látok a preto mu bola odobratá krv,“ uvádza.

Prečítajte si tiež

Zrážka s cyklistkou

Dunajskostredských policajtov privolali k dopravnej nehode na Železničnej ulici v obci Okoč. Na priechode pre chodcov došlo k zrážke osobného auta Fiat Stilo s 54-ročným vodičom a 77-ročnej cyklistky. Policajti alkohol ani u jedného z nich nepotvrdili.

Polícia upozorňuje vodičov, aby sa pri šoférovaní nenechali rozptyľovať. Stačí sekundové odvrátenie pozornosti a auto prejde bez kontroly, v závislosti od rýchlosti, aj niekoľko metrov. Pripomína tiež, že priechod pre chodcov smú používať chodci, ktorými sú v zmysle zákona aj osoby tlačiace bicykel.

„To znamená, že cyklisti, ktorí chcú prechádzať cez cestu po priechode pre chodcov, sú povinní najskôr z bicykla zosadnúť a cez cestu ho tlačiť. Na bicykli smú prechádzať cez cestu len po priechode pre cyklistov,“ uvádza polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Dvojicu zranených si vyžiadali dve pondelkové nehody v Trnavskom kraji
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM