Dominika Handzušová Rôzne

Na ruinách bude opäť pulzovať život: Navštívte aj vy Katarínku na Dni otvorených dverí

Najnavštevovanejšie podujatie na Katarínke sa blíži. Pripravený bude program pre všetky vekové kategórie, vítané sú aj rodiny s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Na ruinách bude opäť pulzovať život: Navštívte aj vy Katarínku na Dni otvorených dverí
Zdroj: TASR

Tradičný Deň otvorených dverí pre širokú verejnosť na Katarínke odštartuje zároveň už 21. pracovnú sezónu. Ruiny kláštora a kostola môžete navštíviť v nedeľu 5. júla, v deň štátneho a cirkevného sviatku sv. Cyrila a Metoda.

Dvadsať rokov v kocke

„O 10:30 začína slávnostná svätá omša vo vnútri kostola sv. Kataríny Alexandrijskej. Po omši, okolo poludnia, sa bude pokračovať zhrnutím histórie projektu, ktorý minulý rok oslávil svoju dvadsaťročnicu. Predstavia sa tiež plány na nadchádzajúcu sezónu,“ informujú organizátori z projektu Katarínka.

Chýbať nebude občerstvenie, ktoré prichystajú organizátori akcie. Tešiť sa môžete aj na tradičné turistické sprevádzanie po ruinách kostola a kláštora s historickým výkladom. „Približne od 13:00 do 16:00 hodiny bude pre rodiny s deťmi a pre najmenších pripravený program vo forme tvorivých dielní a cechov,“ priblížili dobrodružný program organizátori.

Ako sa na Katarínku dostať?

Autom sa až ku Katarínke nedostanete. Môžete prísť pešo po turistických značkách z Naháča alebo Dechtíc. Ak prídete autom, zaparkujete na parkovisku pod Katarínkou, na ktoré sa dá dostať cez odbočku na ceste medzi spomenutými obcami. Medzi parkoviskom a Katarínkou bude v prípade potreby k dispozícii aj kyvadlová doprava "zelená kocábka“.

priloženej galérii si môžete pozrieť, ako to na Dni otvorených dverí vyzeralo pred rokom.

Mohlo by vás zaujímať:
Na Červenom Kameni sa zastaví čas: Vráťte sa do minulosti na Festivale zabudnutých remesiel
Tri miesta pri Trnave, kam je radosť ísť opekať

Foto: ilustračné

Deň otvorených dverí na Katarínke
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM